Midt-Norgemøtet - Trondheim 17. og 18. mars:

Stort og godt - for 21. gang

Nyinnsatt leder for Sør-Trøndelag Tannlegeforening, Tor Olav Sølberg, ønsket velkommen til Trønderhovedstaden og det 21. Midt-Norgemøtet. Et møte som går over to dager og inneholder fag for hele tannhelseteamet, en stor dentalutstilling, og ikke minst kollegialt samvær og festligheter.

Leder i Sør-Trøndelag Tannlegeforening Tor Olav Sølberg, ønsket velkommen.

Hvorfor søke om å få holde Landsmøtet når man har Midt-Norgemøtet? Dette var et av poengene i NTF-president, Gunnar Lyngstads åpningstale. Han utdypet det videre: Hvorfor ikke satse mer på så vellykkede arrangementer som de regionale møtene er? Møtene bærer seg godt økonomisk, vel så godt som for eksempel Landsmøtet, og blir enda viktigere nå som obligatorisk etterutdanning er vedtatt og skal gjennomføres. Presidenten kom også inn på tannlegenes oppgaver og utfordringer når det gjelder tannbehandling i utlandet, både hva angår informasjon og arbeid.

Kursnemndas leder, Kai Åge Årseth introduserte deretter fagprogrammet og Marita Ramberg Røthe og Jon Chr. Bye fra operaskolen i Steinkjer avsluttet åpningen med et svingende flott musikkinnslag.

En blek vårsol skinte over Trondheim den 17. og 18. mars, da Sør-Trøndelag Tannlegeforening arrangerte det 21. Midt-Norgemøtet.

Alt lagt til rette ved Nidelven

For annet år på rad ble Midt-Norgemøtet holdt på Rica Nidelven Hotel, og både deltakere og utstillere virket godt fornøyd med lokalitetene. Nesten 400 deltakere til sammen, viser at møtet er populært og har et bredt nedslagsfelt. Utstillerne har fått bedre plass enn tidligere og er lagt slik at publikumsgjennomstrømningen er god. At 48 utstillere har lagt veien hit, viser at det er et populært arrangement. Landsmøtet hadde til sammenligning 99 utstillere siste år.

Rica Nidelven Hotel kan i tillegg skilte med en av Nord-Europas beste lunsj- og frokostrestauranter, i følge reisevante kursholdere og -deltakere. Hotellet ligger i tillegg nydelig til i vannkanten ved Nidelva.

Over til fagprogrammet

Fagprogrammet hadde tilbud til både tannleger, tannpleiere og tannhelsesekretærer. Anders Johansson fra Universitetet i Bergen foreleste hele torsdagen om bittfysologi, akupunktur og snorking/søvnapné. Fredag viet Mats Jontell fra Sahlgrenska Akademin i Göteborg dagen til temaet «Munnen er kroppens speil». Tannhelsesekretærene fikk to halvdagsseminarer fredag, om digitalisert tannlegetjeneste med vekt på datasikkerhet, med tannlege Patrik Cetrelli og førstehjelp ved sykepleier Jarbel P. Brevik.

Det er for øvrig 100 år siden skoletannpleien ble etablert i Trondheim, og jubileet ble markert med en liten utstilling.

En fullsatt sal ved åpningen av Midt-Norgemøtet.

Tekst og foto:
KristinAksnes