Tilbakeblikk

1911

Medicinaldirektørens fortegnelse

I medicinaldirektørens fortegnelse over autoriserede tandlæger i Norge i aaret 1911 (utkom i august) staar opført 477, herav 80 kvindelige. Av disse er for tiden 25 praktiserende i utlandet, 5 har ophørt at praktisere og 5 er gaat over i andre stillinger: billedhugger, kunstmaler, prest, redaktør og skuespiller.

Det blir saaledes igjen 442 praktiserende, hvortil senere er komme et par autoriserede og nogle uteksaminerede uten autorisasjon, saa Norge har for tiden ca. 450 praktiserende tandlæger.

Oktober-November 1911, 1ste hefte

1961

Meddelelse om odontologisk videreutdannelse

Etter vedtak av Det akademiske kollegium og fakultetsrådet ved Odontologisk fakultet vil det ved Universitetet i Oslo bli innført en organisert videreutdannelse for odontologer. Under forutsetning av at de nødvendige bevilgninger foreligger, vil videreutdannelsen bli satt i verk ved vårsemesterets begynnelse, dvs. i begynnelsen av januar, i 1962.

September 1961, hefte 7

2001

Problembasert læring

- PBL skal være et varemerke - vi skal markedsføre oss med det, sa student Ingvild Nyquist Borgeraas under debatten om PBL-undervisningen, i regi av studentutvalget på Det odontologiske fakultet i Oslo 1. oktober. Både i panelet og i salen var det mange røster som var positive til PBL. De som var litt skeptiske og hadde enkelte motforestillinger, var professorene Per Gjermo og Gudbrand Øilo. Alle studentene som ytret seg, hadde stor tro på opplegget, men det er mulig at det bare var de «frelste» som møtte opp?

Oktober 2001, nr. 15