Tilbakeblikk

1907

Hr. redaktør!

Jeg beklager meget, at jeg ved en feiltagelse i min tale ved N.T.F.s tekn. Tandlægeinstituts examensfest har sagt: Undervisningskommissionen har etc., i stedet for: bestyrelsen har o.s.v.

Da det af Bruns artikel synes at fremgaa, at han har opfattet dette, som om jeg vilde tillægge undervisningskommissionen en ære, den ikke tilkommer, erklærer jeg herved, at det ikke har været min tanke. Det er som ovenfor sagt en feiltagelse fra min side. Naar man erindrer, at baade bestyrelsen og undervisningskommissionen bestaar af de samme mænd (i bestyrelsen har dog de to lærere ved institutet sæde) er vel huskefeilen undskyldelig.

Oktober – november 1907, 1ste hefte

1957

Årsmøte med forviklinger

Årsmøte i Finnmark Tannlegeforening ble avholdt 25. – 26. juni på Kirkenes Turisthotell. I referatet leser vi blant annet: «Kursholder ved møtet var professor I. Reichborn-Kjennerud, som skulle ankomme til Kirkenes med fly den 25. kl. 14.40. På grunn av dårlig vær måtte flyet snu i Hammerfest. Men den energiske professoren var ikke rådløs, og ankom Kirkenes kl. 01.30 etter å ha tilbakelagt 511 km i drosje…….Kl. 09.00 den 26. møtte professor Reichborn-Kjennerud sprudlende opplagt som vanlig. Hans kurs: Nyere synspunkter om konserverende tannbehandling, ledsaget av et rikt billedmateriale, var meget interessant. Hans oratoriske kapasitet kan det så visst ikke være noe å utsette på. Etter at han hadde holdt det gående i 10 timer, avbrutt av små pauser, var tilhørerne langt mer slitne enn foredragsholderen, som høstet sterkt bifall for sin prestasjon.»

November 1957, hefte 9

1997

NTFs håndbok i ny utgave i 1998

Hovedstyret har vedtatt en omlegging av håndboken fra løsbladsystem til en fullt oppdatert håndbok som skal utgis annethvert år. Arbeidet med revisjon og oppdatering er i gang, og det er planlagt at den nye boken skal komme ut i første kvartal neste år. På grunn av dette arbeidet blir det ikke sendt ut noe nytt innlegg til den eksisterende håndboken i år.

September 1997, nr. 12