Tre klagenemnder svarer Geir O. Eide

Mye besvær for en krone

Kommentar til Geir O. Eides innlegg fra Hedmark Tannlegeforenings klagenemnd

Tannlege Geir O. Eide ønsker å eksponere Tidenes lesere for denne klagesak. Han mener avgjørelsen har en prinsipiell side. I tannlege Eides debattinnlegg «En krone til besvær» er sakens fakta godt belyst under første del av avsnittet «Et kort sammendrag»:

Tannlege Eide innleder sitt innlegg: «Både implantatklagenemnda og den lokale klagenemnd i Hedmark har kommet til samme konklusjon – arbeidets faglige utførelse ble vurdert til å være av en slik slett kvalitet at nemndene mener jeg skal lage en ny krone kostnadsfritt for pasienten.»

Hedmark Tannlegeforenings klagenemnd har aldri uttalt at arbeidets faglige utførelse var av en slett kvalitet! Det blir feil å uttale dette som et utgangspunkt når Eide vil presentere sin sak for Tidenes lesere. Klagen gjaldt i sin helhet utformingen av den mesio-gingivale del av den påsatte krona. Klager mente at utformingen kunne være mer lik nabo-centralen slik at interdentalrommet ble forminsket. Tannlege Eide har selv tilbudt pasienten å forbedre dette mot en merkostnad på kr 1000. Klagenemnda måtte forstå dette slik at det etter Eides egen vurdering var mulig med en forbedring selv med et implantat plassert distalt i luken svært nær lateralen. At tilbudet ble trukket tilbake fra Eides side etter at klager ikke godtok merkostnaden, er jo det tragiske i denne klagesak slik den utviklet seg. Tannlege Eide hadde nok vunnet mye på en mer imøtekommende holdning overfor sin pasient i stedet for å ri prinsipper. Det å tilby omgjøring er ikke ensbetydende med å innrømme feil! Det kan tvert i mot være både fornuftig og god pasientbehandling.

PerBøhn-Lie 

HTFs klagenemnd

Adresse: Torggt.13, 2317 Hamar