Hva sier studentene?

Velkommen til NTF Student sin spalte

Sofie MarlenMathisen 
EstherVarhaug 

Leder og infosekretær i NTF Student

I 2016 fikk tannlegestudentene en egen studentforening i NTF, som i dag består av 626 tannlegestudenter i både inn- og utland. I fjor bikket vi tusen følgere på Instagram, og i dag leser du vår første spalte her i Tidende!

Fra studentforeningen ble opprettet til i dag har vi jobbet med å verve studenter til foreningen, vi har gitt økonomisk støtte til arrangementer som Mastodontballet, Geiloseminaret, Odontologforeningene og mange flere. Vi har ordnet merch som handlenett, termosflasker og gensere med NTF Student-logoen for å bidra til synliggjøring. I tillegg til dette har vi de siste årene vært en viktig stemme for fremtidens tannleger, når NTF skal føre politikk for fremtidens tannhelsetjeneste.

Det nye styret i NTF Student ble valgt i desember, og like før Geiloseminaret 2024 hadde vi vårt første styremøte i NTFs lokaler i Legenes hus i Oslo. Det er både kjente og nye fjes i årets styre – Vera Tran og Sofie Marlen Mathisen fra UiT går inn i sitt andre år, med Sofie som foreningens leder for andre år på rad. Derja Awdi og Esther Varhaug fra UiB går også inn i sitt andre år i foreningen, og Esther stiller som informasjonsansvarlig. Fra UiO er det Ghazal Ekk og Jan Tomiak som sitter i styret – Jan som nestleder. Fra utlandet, det vil si Krakow, er det Thea Bjørkhaugen Bjørnestad og Oline Kihlman som er representanter.

Som studentforening vil vi jobbe for å gjøre det som er best for oss studenter – og vi har det siste året sørget for at arbeidet er dynamisk. Tidene forandrer seg og odontologien forandrer seg, og den tannhelsetjenesten vi kjenner til i dag, er det ikke sikkert vil være den samme i fremtiden. Mye kan læres på skolen, men vi prøver å følge med på, og sette lys på det vi føler mangler, eller gjerne skulle lært litt mer om.

Overganger er vanskelige, og NTF Student jobber med å gjøre overgangen fra studentliv til arbeidsliv så friksjonsfritt som mulig. Ved å kunne delta (gratis!) på NTFs webinarer, som for eksempel Komplett guide for håndtering av TMD-pasienter og Fjerning av visdomstenner i allmennpraksis får vi også en smakebit av hverdagen som kommer, samtidig som dette bidrar til å bygge opp, sakte men sikkert, en tannlegeidentitet – og ikke minst en integritet, som vi kan stå trygt i. Vi vil mye og vi vil bli gode tannleger – det er det overordnede målet. Per nå er skolebenken et fint sted å starte, med NTF i ryggen.

Målet med denne spalten er å skrive om ting som er viktige for oss. Sette lys på saker som angår oss, enten det handler om studentpolitikk, tannhelsepolitikk eller andre litt mindre seriøse temaer. Håper dere ser oss og hører oss!