Nye regler for obligatorisk etterutdanning fra 1.1.2024

Representantskapet vedtok i november reviderte regler om obligatorisk etterutdanning. De nye reglene trådte i kraft 1.1.2024.

Timekrav

Ordningen opprettholdes som obligatorisk, med et årlig timekrav på 20 timer i stedet for 40 timer i løpet av faste toårsperioder. Kravet om å ta nærmere angitte obligatoriske kurs fjernes, men NTF vil fortsatt tilby gratis nettbaserte kurs i myndighetskrav og etikk til medlemmene. Full oversikt over tilgjengelige nettkurs finner du på www.tannlegeforeningen.no/nettkurs.

Kravet om etterutdanningstimer gjelder ikke for årskandidater, før året etter at de er uteksaminert. Det vil også bli lagt til rette for en forenklet registreringsordning for medlemmer som er PhD-kandidater eller som gjennomfører spesialistutdanning.

Informasjon om registrering av kurstimer

I den nye ordningen vil NTF bare kunne ta ansvar for å registrere etterutdanning gjennomført i regi av NTF sentralt eller som NTF arrangerer i samarbeid med andre, samt etterutdanning i regi av NTFs lokal- og spesialistforeninger. All annen kurs- og etterutdanningsaktivitet må medlemmene selv registrere i sin kursprofil under «Min side» på www.tannlegeforeningen.no. Denne egenregistreringen vil være tillitsbasert, men NTFs sekretariat kan gjennomføre kontroll av det enkelte medlems egenregistrering for å sikre at denne gjenspeiler faktisk gjennomført etterutdanning, og be om dokumentasjon for gjennomført kursaktivitet.

Grunnet omlegging av den obligatoriske etterutdanningsordningen, vil det måtte foretas tekniske endringer i NTFs registreringssystem før etterutdanning gjennomført etter 1. januar 2024 kan registreres. Det vil dessverre ta noe tid for våre leverandører å få dette på plass. NTFs sekretariat vil sende ut informasjon så snart de nødvendige tilpasninger i registreringssystemet er gjort, og det vil da bli mulig for medlemmene å etterregistrere etterutdanning som er gjennomført etter 1. januar 2024.