Johanne Bye 1957–2022

Vår kjære avholdte og gode kollega Johanne Bye gikk brått og altfor tidlig bort den 10. mars 2022, 64 år gammel.

Barneklinikken ved Det odontologiske fakultet ved Universitetet i Oslo har mistet en verdifull og kjær medarbeider. Johanne var utdannet tannpleier ved Universitetet i Oslo og har nesten hele sin yrkeskarriere vært ansatt ved Det odontologiske fakultet.

De siste 20 årene har hun vært sentral i organiseringen av tannbehandling av barn i narkose, og hun har vært en viktig ressurs ved barneavdelingen. Mange pasienter, pårørende og kolleger vil savne den omsorgsfulle og personlige oppfølgingen Johanne ga. I mange år var hun også styremedlem i Norsk forening for pedodonti.

Johanne var kunnskapsrik, hadde humor og samvær med henne besto ofte av mye god latter. Hun var en ekte Oslo-jente med stor kjærlighet for byen og marka. Hun var godt kjent «overalt» og inviterte gjerne til tur med spennende turforslag.

Johanne brukte marka ofte, med gode sko, joggesko og skistøvler. Dersom fjelltur var planlagt, kom hun med kart og ville ha tips til turer. Vi har fått høre om mange opplevelsesrike turer med brødrene og familien, og noen av turene deltok vi på. Johanne var allsidig, og Manchester City har også mistet en stor supporter.

Johanne skulle jobbe ut april for så å starte en ny tilværelse som pensjonist, noe hun så frem til. Slik ble det dessverre ikke.

Vi føler oss heldige som har jobbet så lenge med Johanne og har fått ha henne som venn. Våre tanker går til Jørgen, Johannes sønn, som var hennes største glede og som hun var uendelig stolt av, og til familien som hun hadde et nært forhold til.

På vegne av gode kolleger og venner ved UiO,

Tiril Willumsen, Tove I. Wigen, Anne Marit Arnesen og Anne Rønneberg