Tilbakeblikk

1922

Gave til Statens Tandlægeinstitut

«Tandlægenes Varehus A/S har oversendt Statens Tandlægeinstitut en sjelden og og værdifuld gave, nemlig et helt skelet av den for sit tandsæt og sin skeletfinger saa bekjendte halvabe «Aye-Aye» en dyrenes slikkepot. En beskrivelse av dyret med billeder kommer i næste nr. av «Tidende».»

Fra Tidende nr. 5, april, 1922

1972

Hvordan etterutdanne?

«En enqueteundersøkelse om etterutdannelse blant tannleger

Behovet for og ønsket om etterutdannelse er stort i alle yrkesgrupper. Dette forårsaker en rekke praktiske og økonomiske problemer både for yrkesutøverne og for de institusjoner som skal organisere etterutdannelsen. …

Så vidt kjent foreligger det ingen undersøkelser som har forsøkt å analysere behovet for etterutdannelse av tannleger. Det synes derfor ønskelig å fremskaffe bedre opplysninger om forskjellige sider ved etterutdannelsen, bl.a. tannlegenes forventninger. Fagnevnden i Den norske tannlægeforening og Etterutdannelsesrådet ved Det odontologiske fakultet, Universitetet i Oslo, foranlediget derfor at et representativt utvalg av norske tannleger ble tilsendt spørreskjemaer som tok sikte på å uteske deres meninger om behovet for etterutdannelse, og hvilke former slik utdannelse burde ha.»

Fra Tidende nr. 4, 1972

2012

Første symposium

Holmenkollsymposiet, 12.-13. mars, 2012

«370 deltakere strålte om kapp med vårsolen den første formiddagen under symposiet i oral protetikk.

NTFs president og fagnemndsleder, Camilla Hansen Steinum og Inger-Johanne Nyland foretok sammen den offisielle åpningen av symposiet, og satte dets tilblivelse i nær sammenheng med innføringen av obligatorisk etterutdanning for tannleger som er medlem av Den norske tannlegeforening. Dette blir ikke den eneste nyvinningen på etterutdanningssiden kunne fagnemndslederen love.

Underdirektør Ole Marker fra Dansk Tandlægeforening hadde tatt turen fra København til Oslo for å kaste glans over åpningen av NTFs første symposium. Danskene har holdt på med dette i 20 år, og Marker konstaterte at det har tatt nordmennene litt tid å bli inspirert.»

Fra Tidende nr. 4, 2012