Dansk CED-president

Foto: Jeppe Carlsen/Tandlægeforeningen.

Danske Freddie Sloth-Lisbjerg ble i november valgt til ny president i Council of European Dentists (CED). Sloth-Lisbjerg var president i NTFs danske søsterorganisasjon, Tandlægeforeningen, fra 2011 til 2018.

I sin søknad til CED understreket han blant annet at de nasjonale organisasjonene må jobbe hardt for å være gode nok til å finne løsninger, både overfor myndighetene, og for pasientene og også for tannlegene. Han la også vekt på tannlegeutdanningen, som synes å være under press i mange land.

I en pressemelding fra Tandlægeforeningen sier Sloth-Lisbjerg at noe av det han vil ha særlig oppmerksomhet på er å skape en sterk felles europeisk stemme som kjemper for både tannlegers arbeidsbetingelser og tannhelsen.

– Jeg ser en stigning i EU-lovgivningen på vårt område og det er derfor viktig at vi sikrer innflytelse så vi kan påvirke lovgivningen til beste for både tannleger og pasienter, sier CEDs nye president, som har sittet i styret i organisasjonen i fem år og nå overtar etter italienske Marco Landi som president.

CED er EU-landenes tannlegeforening, som representerer 340 000 tannleger fra 31 land. Foreningen er en offisielt anerkjent EU-institusjon, er høringsberettiget og er med i ulike rådgivende EU-utvalg. Styret i CED består av åtte tannleger fra åtte ulike land.