Takk for meg!

Foto: Kristin Aksnes.

Lite visste jeg om hva som ventet meg da jeg for 10 år siden ble valgt som president i Den norske tannlegeforening. Jeg hadde riktignok vært tannlege i 10 år, jeg hadde vært leder i Østfold tannlegeforening og styremedlem i NTFs hovedstyre, men overgangen var likevel veldig stor.

Det har vært en glede og en ære, og ikke minst et stort ansvar, å få lede NTF gjennom disse ti årene. I over 135 år har foreningen samlet norske tannleger for å ivareta standens interesser, fremme kollegialt samhold og odontologisk vitenskap til beste for befolkningens orale helse. I dag er NTF en sterk profesjons- og fagforening for alle tannleger i Norge. Vi samler tannleger i alle aldre, i alle faser av yrkeslivet, i alle spesialiseringer og i ulike sektorer. Det gir oss tyngde og påvirkningskraft – og det bidrar til at NTF får gjennomslag og blir lyttet til.

Bredden i medlemsmassen og den høye organisasjonsgraden gjør at NTF blir oppfattet som en viktig og seriøs forening. Vi blir sett på som konstruktive og troverdige, nettopp fordi vi representerer en så stor og bredt sammensatt gruppe med dyktige tannleger – som evner å se befolkningens og pasientenes beste. Vi er ikke bare en interesseorganisasjon for enkeltgrupper av tannleger. NTF er en viktig samfunnsaktør med gjennomslagskraft.

Tillitsvalgtarbeid er svært givende. Det er interessant og sosialt, men det aller viktigste er muligheten til å påvirke sin egen yrkeshverdag. Jeg er stolt over det arbeidet vi sammen har utført gjennom mine fem perioder som president. Det har vært et solid teamarbeid. De mange løpende arbeidsoppgavene må håndteres samtidig med alt som oppstår underveis. For det har vært mange små og store saker og flere ekstraordinære utfordringer – fra Solberg-regjeringens forslag om å flytte ansvaret for Den offentlige tannhelsetjenesten fra fylkeskommunene til kommunene til håndteringen av koronapandemien.

Jeg håper og tror at NTF også i fremtiden vil være en samlet forening, for alle norske tannleger.

Jeg er glad for at vi i løpet av disse årene også har evnet å utvikle og profesjonalisere foreningen. Det er viktig for stadig å kunne møte nye utfordringer og endringer både i tannhelsetjenesten og i samfunnet rundt oss. Foreningen har i dag en ganske annen posisjon i samfunnet enn det vi hadde da jeg ble valgt første gang. NTF er nå synlig i mediebildet som eksperten på tannhelsefeltet, og vi har gode forbindelser og jevnlig dialog med politikere og andre viktige beslutningstagere. Vi har også stabile samarbeidsrelasjoner med andre aktører i helsetjenesten og med våre samarbeidspartnere i akademikerfellesskapet. Det er viktig. Vi er en liten forening, men vi representerer en høyt utdannet og spesialisert gruppe helsepersonell som spiller en betydelig rolle i helsetjenesten. Ved å samarbeid med andre synliggjør vi dette på en best mulig måte.

Gjennom min tid i NTF har jeg møtt utrolig mange flotte mennesker. Foreningen har så mange dyktige lokale og sentrale tillitsvalgte og enda flere engasjerte og dedikerte medlemmer. Mange kan jeg nå kalle venner – og de forsvinner heldigvis ikke selv om jeg nå avslutter min lange periode som tillitsvalgt i NTF.

Jeg vil sende en varm takk til alle dem jeg har vært så heldig å bli kjent med, og til alle jeg har samarbeidet med i NTF, ikke minst til mine gode kolleger i hovedstyret, nå og tidligere.

Jeg må også takke generalsekretær Morten og resten av sekretariatet for godt samarbeid. Det har vært helt fantastisk fint å få lov til å jobbe så tett på de kunnskapsrike menneskene som hver dag gjør sitt aller beste for NTFs medlemmer. For en flott gjeng dere er. Takk for at dere tok meg så godt imot, takk for alle diskusjoner og samtaler, for all støtte og omsorg, og for alt jeg har lært. Jeg kommer til å savne dere!

Det å få lede Den norske tannlegeforening gjennom disse ti årene har vært både utfordrende og krevende og mye arbeid. Men det har også vært veldig spennende, givende og lærerikt.

Presidentjobben har gitt meg mange erfaringer, store opplevelser og venner for livet! Det er jeg svært takknemlig for. Jeg håper at jeg også i fremtiden får mulighet til å bidra med den kompetansen jeg har opparbeidet meg, til det beste for norsk tannhelsetjeneste.

Med dette vil jeg takke for en utrolig flott tid i NTF. Jeg ønsker dere som nå skal lede foreningen videre, lykke til med det meget arbeidet som nå ligger foran dere. Jeg er sikker på at NTF fortsatt vil være en viktig premissleverandør som kan påvirke fremtidens tannhelsepolitikk. Jeg håper og tror at NTF også i fremtiden vil være en samlet forening, for alle norske tannleger. Det er viktig! Sammen er vi sterke. Vår gjennomslagskraft og påvirkningsmulighet avhenger av at vi klarer å stå sammen som forening, både i gode og onde dager. Jeg håper alle ser viktigheten av dette, og at alle fortsatt vil arbeide sammen for å sikre at NTF forblir den ene sterke stemmen som taler på vegne av alle norske tannleger.

Takk for meg!

Camilla HansenSteinum 

President