Tilbakeblikk

1918

Fra redaktøren

Ærede kolleger! Naar jeg har overtat redaktionen av N.T.F.s Tidende igjen, saa er det for det første fordi foreningens hovedstyre har faat en anden sammensætning, idet den tidligere president hr. L. Haug, efter den avsagte kjendelse i voldgiftsretten har set sig nødsaget til at træde tilbake og at hr. Axel Christophersen er valgt i hans sted.

Feider i Tidende med personlig præg er nu forhaabentlig for lange tider udelukket. Som redaktør var det mig i høi grad usmakelig at maatte la denslags publicere. (Utdrag av brev fra Einar Hirsch som påtok seg igjen å bli redaktør.)

Februar 1919, 3. hefte

1968

En tannriktig frokost

Tannvernet har i år - i samråd med Landbrukets Sentralforbund og Landsforeningen for Kosthold og Helse - utarbeidet et forslag til «en tannriktig frokost». Forslaget består av 1 glass melk (1 1/2 dl.), 1 egg med en skive grovt rugbrød til, 1 skive grovt rugbrød med leverpostei og grønnsaker som pålegg, 1 knekkebrød med gaudaost som pålegg og 1/2 eple som «dessert».

Dette forslaget ble presentert ved en «frokost i det grønne» torsdag den 6. juni i Saras Telt i Studenterlunden i Oslo for 127 spesielt innbudte gjester med 2 statsråder, 1 statssekretær og ordføreren i Oslo i spissen.

Juni 1968, hefte 6

2008

Svein O. Jacobsen - forebyggings-generalen

Han startet som skoletannlege i Skotselv i 1964 og endte sitt yrkesliv i 2007 som prosjektleder for nytt sykehus i Buskerud. Gjennom alle disse årene har han gjort en formidabel innsats, både som tannlege, administrator og utreder - og som tillitsvalgt i en lang rekke verv. Det var som tannlege på Lier sykehus at han fikk øynene opp for betydningen av forebyggende helsearbeid.

Om planene som pensjonist sier han at det skal bli fint å ta det litt roligere sammen med kona Marit og resten av familien. Dessuten er han blitt vedhogger og stiller hver tirsdag opp sammen med andre karer for å hogge ved i regi av Frivilligsentralen i Drammen.

Juni 2008, nr. 8