NTFs landsmøte 2018:

Litt lavere deltakelse

NTFs landsmøte 2018 fikk en noe lavere deltakelse enn foregående år. Grunnen til dette er mest sannsynlig at møtet ble arrangert på Østlandet, samtidig med skolenes høstferie i denne landsdelen.

F18-10-168.eps

Petter Schjerven hadde satt seg godt inn i odontologisk terminologi, og åpningsforedraget «Om språk, kommunikasjon, virkelighet, engasjement og furkasjoner i tannhelsen. Står språket i veien for pasientens krav om god oral helse?» med undertittel «Ser vi på endokardittprosfylakse, TMD, gero og two-step i nyere fenomenologisk kontekst er det kommet for å bli? Analytiske tilnærmingsmodeller for virkelighetsforståelsen hos det dentalt oppdaterte tannhelseteam i det orale miljø.» falt i god jord.

Da det ble klart at Sør-Trøndelag Tannlegeforening, som var opprinnelig arrangør, ikke kunne arrangere landsmøtet 2018, fordi ferdigstillelsen av Nye Nidarøhallen er blitt forsinket, flyttet NTF arrangementet til Lillestrøm. På dette tidspunktet var det ikke mulig å velge tidspunkt på øverste hylle. Den eneste muligheten som bød seg var uke 40, med det resultat at arrangementet falt sammen med høstferien på Østlandet.

Noe lavere deltakelse til tross - arrangementet inneholdt alle de faste elementene: Fagprogram, utstilling og landsmøtefest.

F18-10-167.eps

NTFs pris for for undervisning og forskning ble tildelt Roger Junges ved Universitetet i Oslo for hans forskning på kommunikasjonssystem hos streptokokker, som har gitt ny kunnskap om ikke-antibiotikabaserte strategier for å forebygge og bekjempe infeksjoner.

F18-10-171.eps

Tidendes pris for beste kauspresentasjon ble tildelt Athanasia Bletsa og Ole Iden for «En uvanlig tilnærming til behandling av dens invaginatus», publisert i Tidende nr. 9, 2016.

F18-10-166.eps

NTFs president Camilla Hansen Steinum var tydelig rørt da hun ga tidligere visepresident i NTF, Gunnar Amundsen, NTFs hederstegn. Amundsen gikk av som visepresident da han i sommer ble valgt til Høyres ordførerkandidat i Haugesund.

F18-10-181.eps

Leder av NTFs fagnemnd, Elisabet Jonsson, presenterte fagprogrammet under åpningen av NTFs landsmøte.

F18-10-177.eps

Ronja Kristine Sandum, Universitetet i Oslo, gikk av med seieren i konkurransen om NTFs studentforskerpris, med bidraget «Nanopartikler i det orale miljøet». Foto: Tonje Camacho.

F18-10-169.eps

Cathrine Aspaas sto for åpningsforedraget «Raushetens tid» for tannpleiere og tannhelsesekretærer.

F18-10-183.eps

Minor Majority Duo bidro musikalsk under åpningen av landsmøtet.

F18-10-180.eps

NTFs fagnemnd som står bak fagprogrammet på landsmøtene, består av Wu Jie Yuan, Elisabet Jonsson (leder), Anne M. Gussgard, Sverre Aukland, Kristin Klock, Anne Møystad og Arne-Olav Lund.

F18-10-176.eps

Prisen for beste stand på Nordental 2018 gikk til Unident AS. Juryen uttaler: «Til tross for mange produkter, fremstår standen som luftig, ryddig og oversiktlig. Den er godt synlig og innbydende. Fine og lettfattelige presentasjoner av digitale nyheter. Medarbeiderne er engasjerte og faglig dyktige, og presenterer merkevaren og produktene på en fin og imøtekommende måte.»

F18-10-182.eps

Utstillere på Nordental.

Alle foto: Andres Vargas