MOF består

Universitetsstyremøtet ved UiB sendte i slutten av 2016 en navneendringssak tilbake til Det medisinsk-odontologiske fakultet, som hadde fremmed forslag om endring til Fakultet for medisin og helsevitenskap.

Studenter og ansatte på andre fag enn medisin hadde engasjert seg sterkt i saken, og blant annet skrevet brev til alle medlemmene i universitetsstyret, skriver universitetsavisen På høyden.

Leder Martha Rolland Jacobsen i odontologisk fagutvalg er svært fornøyd med at saken ble avvist.

- Det var akkurat det vi ville, så vi er kjempefornøyde.

Studentene er særlig misfornøyde med at de ikke har vært hørt i saken.

- Den første gangen vi så at fakultetet skulle skifte navn, var da vi så det i På Høyden, sier Jacobsen.

I 2007 ble det medisinske og det odontologiske fakultetet slått sammen til ett. For å signalisere at odontologimiljøet var likeverdig det langt større medisinske miljøet ble det nye navnet Det medisinsk-odontologiske fakultet.

Men nå har altså fakultetsledelsen ønsket å endre på det. Valget falt på Fakultet for medisin og helsevitenskap, som blir brukt på NTNU. Fakultetet har argumentert med at «helsefag» inkluderer alle fag på fakultetet, samtidig som det «tradisjonelle» ordet medisin gjør det gjenkjennbart nasjonalt og internasjonalt.

Professor Asgeir Bårdsen ved Instiutt for klinisk odontologi har engasjert seg i saken og understreker at han ikke ønsker å ha odontologi med i fakultetsnavnet, og at han støtter å endre det nåværende navnet, som var et litt kunstig navn som ble konstruert ved sammenslåingen i 2007.

Men overraskelsen var stor blant odontologene da ingen av navnene de hadde foreslått dukket opp i sakspapirene.

- Vi er veldig fornøyde med universitetsstyrevedtaket. Nå gleder jeg meg til at vi får en ryddig og god prosess på fakultetet, sier Bårdsen til På høyden.