Tannlegeblogger

Det finnes mange blogger skrevet av tannleger og tannlegestudenter, men få, om noen, som handler om hvordan det er å være student eller hvordan livet som arbeidende tannlege arter seg. Men ved siste sjekk dukket det opp et par velskrevne og morsomme blogger om hvordan det er å være forskerlinje- og tannlegestudent.

Ut i verden

Det odontologiske fakultetet i Oslo har en blogg på sine hjemmesider som heter Ut i verden. Her skriver studenter om sine opplevelser når de er på utveksling i utlandet. De siste innleggene er henholdsvis fra Barcelona, Stockholm og Cape Town. Her er det historier fra hverdagsliv og klinikk i fremmede land.

F16-06-070.eps

På høyre side finnes en emneordliste i form av en ordsky, og her finner vi virkelighetsnære og eksotiske skildringer blant annet fra Dublin, Granada og Paris. Mange velskrevne innlegg og overraskende observasjoner.

Les selv på http://www.odont.uio.no/studier/utland/ut-i-verden/

Martha - Forskning, tenner og kaffi

En annen blogg vi fikk et tips om var «Martha - Forskning, tenner og kaffi». Martha Rolland Jacobsen er forskerlinjestudent og tannlegestudent ved Universitetet i Bergen og har vært del av et forskningsteam i Mumbai, India, i noen måneder. Hun skriver levende om å være forskerlinjestudent både i Bergen og i India.

Dette er morsom lesning om hvordan kreftgåten framstår for en ung forsker, hvordan spise indisk på indisk til hvordan Facebook og Google oppdager at du ikke lenger er så interessert i klær og sko.

F16-06-069.eps

Les selv på https://martharolland.wordpress.com/

God lesning!