Tilbakeblikk

1915

En skattesak

I et brev til NTF fra tannlege Søren Tangen, Vikersund siteres følgende:

Til Den Norske Tandlægeforening

Herved skal jeg faa lov at meddele, at min skattesak med Modum kommune er paadømt ved overretten og vundet av mig med glans, idet jeg blev tilkjendt 150 kroner i saksomkostninger hos kommunen.

Nu da saken foreløbig er avgjort skal jeg m.h.t. dens forhistorie oplyse, at den opstod derved, at jeg i min selvangivelse hadde tilføiet: det oplyses at foranstaaende indtægt er fremkommet ved, at foruten ordinære driftsutgifter er fratrukket endel av de utgifter jeg hadde ved mit studieophold i Amerika.

Dette hadde jeg jo ikke behøvet, men jeg siktet godt ind og kastet handsken, dvs. jeg stillet mine krav paa fradrag meget beskjedent, da jeg følte, at det i principet gjaldt meget. Virkningen uteblev da heller ikke.

Februar 1915, 3dje hefte

1965

Kurs i periodonti

Som kjent ble det under professor, dr.philos. Jens Wærhaugs ledelse holdt et seminar i periodonti på Gausdal høyfjellshotell i tiden 14.-16. februar 1963. Kurset samlet deltagere fra de nordiske land.

Man har forstått at det er interesse for en videreføring av dette kurs, og professor Wærhaug er villig til å stå som leder av et nytt kurs. Man vil forsøke å arrangere dette omkring februar 1966, også denne gang på et norsk høyfjellshotell.

Det vil senere bli gitt underretning om kursets opplegg, tid, sted etc.

Februar 1965, hefte 2

2005

Engasjert - målbundet - fri

Torunn Lindland Gaarden hadde ikke tenkt å bli engasjert, og meldte seg ikke inn i Tannlegeforeningen før etter seks år i yrket. Men da var det gjort. Hun har vært første kvinne i mange posisjoner, nå sist som ordfører for NTFs representantskap. Vi møter henne på overtannlegens kontor ved Loddefjord tannklinikk. Det høres ut som om det er i Nord-Norge et sted, men ligger bare en liten kjøretur ut av Bergen sentrum. Der er det mer husbråk enn i hele Hordaland til sammen, og dårlig tannhelse. Det synes Torunn Gaarden er storartet.

På spørsmål om det er noe verv i NTF som frister nå, svarer hun: - Jeg har hatt de fleste verv, så jeg vet ikke hva det skulle være. Noen av vervene har jeg fått fordi det ikke har vært noen annen kandidat akkurat da, og jeg har hatt lyst. Det er noe som heter at kan du ikke få den du elsker, må du elske den du får - og så må man vite å gi seg i tide.

Februar 2005, nr. 3