Nordental 2015:

Aktuell og kompetent

Dentalbransjen i Norge har grunn til å være fornøyd med de flotte og oversiktlige utstillingene de byr på når NTF har sine landsmøter på Lillestrøm.

F15-11-065.eps

Nordental 2015 føyer seg pent inn i rekken og er en hyggelig arena for både gode kjøp og informasjon om hva som skjer på utstyrs- og forbruksvaresiden. I tillegg er messeområdet som vanlig en viktig sosial arena. Mange av utstillerne byr også på litt å bite i og noe godt å drikke. Sånn sett er rammen om produktene den beste.

Hvis man skal si noe om trender, så er vel digitalisering av stadig nye produkter og forbedringer av dem vi kjenner fra før, det som er naturlig å peke på. Og fordi utviklingen på dette området går så fort, er det vanskelig å vite når man bør kjøpe. Digitaliserte produkter blir stadig bedre, enklere å håndtere, mindre i volum og prisene på mange av produktene blir faktisk lavere for hvert år.

Men Nordental 2015 byr ikke bare på digitale produkter som for øvrig i større og større grad opereres trådløst.

En vandring rundt i det oversiktlige messeområdet byr på litt av hvert og noe for enhver smak.

F15-11-066.eps
F15-11-028.eps
F15-11-027.eps

Tonne Dental hadde en stor og oversiktlig stand og hadde mye å by på. De viste blant annet frem to nye turbiner fra Bien Air på 30 watt og med hastighet på over 400 000 omdreininger.

F15-11-029.eps

GC viste frem sin Essentia-kompositt. Påstanden er at med riktig bruk av de syv tilgjengelige emalje- og dentinfargene, skal man alltid få et vellykket kosmetisk resultat. Et enkelt og oversiktlig konsept som av brukere hevdes å være utmerket.

F15-11-031.eps

Cavident viste fem et interessant utvalg av stålinstrumenter fra Laschal. Filholder, nålholder med saksfunksjon og ikke minst en sutursaks som ikke klipper i vev(!) Elegante og lette instrumenter.

F15-11-030.eps

At hørselen kan skades av lyden fra turbinen er neppe noen nyhet. Earfoon ønsker å gjøre noe med dette, og de leverer individuelt tilpassede ørepropper som skjermer hørselen samtidig som man likevel hører tilstrekkelig. Gode brukererfaringer.

F15-11-032.eps

Berg Dental i Askim kan leverte norskproduserte BruxZir-kroner og -broer til konkuransedyktig pris.

F15-11-033.eps

Praxis hadde som vanlig en fin stand der de viste frem sitt store utvalg av klinikktøy. Her finner man det meste både i farger og modeller.

F15-11-034.eps

Norsk Orthoform hadde mye å vise frem. Tette turbiner kan være et problem, men med Smart Cleaner får man presset vann igjennom under meget stort trykk. Instrumentet er enkelt, billig og svært effektivt. Et oppsett med pusseutstyr til keramer ble også vist. Oppsettet er likt det som teknikerne bruker, men blir nå tilgjengelig for vinkelstykke.

F15-11-036.eps

Jacobsen Dental hadde en flott stand og var som vanlig interessert i å vise frem det siste inne Cerec. Dette er de gode på og har knyttet til seg dyktige tannleger med topp kompetanse til informere.

F15-11-035.eps

Sikker kanylehåndtering er viktig for å forebygge stikkskader, men mange av de systemene som vi hittil har sett er lite brukervennlige.

Technomedics viste frem Aspiject Safe som er det beste undertegnede har sett til nå av det slaget. I tillegg viste de frem en «bleketannbørste» som avgir blekepasta under pussing og som skal overflødiggjøre bruk av skinner.

I tillegg presenterte de et interessant skalpellsett med vinklede kniver som i tillegg var bøybare og burde være av interesse for noen hver.

F15-11-037.eps

Maxfac dental er meget kompetente på implantater og benkirurgi. Her ble det vist frem den nye Smartscaper som er en praktisk benskraper med sprøyte for enkel applisering av bentransplantat.

F15-11-040.eps

Ekulf leverer alt vi kan trenge til god munnhygiene. De viste også frem en enkel bittskinne som formes av brukeren etter å ha blitt varmet opp i varmt vann.

F15-11-038.eps

F15-11-039.eps

Straumann hadde som vanlig en presentabel stand der de viste fram de nyeste av implantater, for eksempel et rent keramisk implantat laget av zirconium-dioxid. Straumann er størst i europeisk sammenheng, så her skjer det mye.

F15-11-041.eps

Dental Spar er et lavprisdepot knyttet opp mot Tysklands største leverandør av artikler til tannleger. Meget stort utvalg og rask levering. Her kan man gjøre gode kjøp og bare lene seg tilbake.

F15-11-042.eps
F15-11-043.eps

Dental Sør har mange norske tannleger på kundelisten. Heka-uniten er deres flaggskip. Men de leverer også røntgenutstyr og på Nordental i år presenterte de et veggmontert OPG-apparat fra My.Ray til svært gunstig pris. En liten og nett røntgenskanner fra Acteon ble også vist frem. Rett og slett en «personlig» røntgenskanner.

F15-11-044.eps
F15-11-046.eps

Oral B hadde som vanlig en lekker stand. I år viste de frem et fint demo-sett for chairside demonstrasjon av børsting med elektrisk tannbørste - veldig ordentlig og ryddig laget.

F15-11-045.eps

Dental Direct er et lavprisdepot med meget stort vareutvalg og med lager i Norge. Spesialist på alle mulige forbruksvarer og med et hanskeutvalg i alle farger i super kvalitet.

F15-11-047.eps

Odin kapital tilbyr alt som trengs på regnskap og betalingstjenester. Bruk tiden på å være tannlege og la andre ta denne delen av jobben.

F15-11-048.eps

Plandent hadde den største og mest i øyenfallende standen på Nordental. En flott og oversiktlig stand med svært kompetente folk. Her var det mulig å få hjelp til og svar på det meste.

Av produkter viste de blant annet frem PlanOrder som er et automatisk lager- og bestillingssystem for forbruksvarer for tannleger. Det er databasert og meget brukervennlig og ikke minst tidsbesparende. Ta en titt på dette.

Plandent viste også frem Sonte som er en digital film som kan monteres på alle typer glassflater. Den går fra transparent til ikke-transparent ved hjelp av elektrisk strøm. Dermed kan en gjennomsiktig glassvegg gjøres ugjennomsiktig for å skape skjerming ved behov. En spennende nyhet som nok vil være av interesse for mange.

F15-11-049.eps

Jordan var, som vanlig, til stede for å presentere sitt store produktutvalg.

F15-11-052.eps

Actavis utvider stadig utvalget av Flux-produkter. Og det er bra, men viktigst nå er at Flux 0.2 % fluorskyll omsider vil bli å finne i butikkhyllene og ikke bare på apoteket.

F15-11-050.eps
F15-11-051.eps

Opus hadde en godt bemannet stand, så her kunne man få nyttig og oppdatert informasjon. Den nye periojournalen så brukervennlig ut og i opplagt et godt tilskudd for at journalene våre skal kunne tilfredsstille dagens krav.

F15-11-054.eps
F15-11-055.eps

Unident hadde en stor og flott stand med mye interessant. De viste blant annet frem 3shape skanner; en skanner som har vært på markedet lenge og som stadig er blitt forbedret. Denne skanneren bør være et trygt valg.

På endosiden presenterte Unident det nyeste fra Reciproc.

fig1

Health Workers hadde en fin presentasjon av sitt utvalg av klinikktøy.

F15-11-056.eps

Mange laboratorier hadde stand på Nordental. Proteket er nok i toppsjiktet og har meget bred kompetanse og stor erfaring. Blant mye interessant ble en frest midlertidig løsning vist frem.

F15-11-057.eps

Durr Dental viste blant annet frem en supereffektiv firesylindret kompressor for fire til seks uniter. Dette er topp produkter med moderat støynivå.

F15-11-058.eps
F15-11-059.eps

Coltene er en solid leverandør av gode produkter. De viste frem sine HyFlex-filer som de hevder har 700 prosent høyere frakturresistens enn vanlige NiTi-filer.

F15-11-064.eps

Colgate leverer mange interessante produkter. I tillegg har de en offensiv profil når det gjelder informasjon og markedsføring. Og det er typisk at Colgate rigger til et lite «forelesningshjørne» på sin stand.

F15-11-060.eps
F15-11-061.eps

Av unitleverandørene er det XO som skiller seg ut med flotte uniter presentert i XOs elegante chambre separé. Her leveres grundig informasjon på et meget solid nivå. Dette er forbilledlig.

F15-11-062.eps

3M hadde som alltid en innbydende stand med kompetent betjening. 3M er en stor og solid produsent og leverandør av produkter til tannlegene. I år var deres 3M True Definition Skanner på standen, og den lille og velformede skanneren bør kunne bli en slager.

F15-11-063.eps

Mikroskop er et fantastisk hjelpemiddel og Zeiss hadde som alltid en fin stand med gode muligheter til å prøve produktene.

F15-11-100.eps

Dette var bare noen få smakebiter fra det store produktutvalget Nordental 2015 hadde å by på. Dentalbransjen leverte som de pleier en innbydende og romslig utstilling med et bredt, interessant og tidsaktuelt produktspekter. Det er også grunn til å nevne at kompetansen hos dem som bemanner standene er god. Takk for nok en fin Nordental.

Kjetil Reppen

Tekst og foto