Tenner i boller

F14-07-033-Boller.eps

Ill: Yay Micro.

Mattilsynet varsler nå at de vil granske totalt tre mystiske tannfunn i bakverk i Årdal, skriver Bergens Tidende (BT).

Det nyeste fant sted i juli i år, da en ansatt ved Rema 1000 på Årdalstangen fant det som viste seg å være en jeksel i en ostebriks i butikken.

Da denne historien ble kjent kom det tips om liknende historier. En mann fra Øvre Årdal rapporterte om at han også hadde funne ei tann i en liknende bolle i mars i år.

De to tannfunnene i 2014 er ikke de første som er gjort i bakverk i Årdal. Også i 2010 ble det rapportert om et tilfelle av tann i bakverk kjøpt i en butikk i Årdal.

Det mest underlige med historien er at bollene som har tenner i seg kommer fra ulike leverandører.

Tannen som ble funnet i 2010 og tannen som i mars dukket opp i Øvre Årdal var fra den samme produsenten, Bakers. Det samme var ikke tilfellet med det nyeste funnet. Tannen som ble funnet av den ansatte ved Rema 1000 Årdalstangen for to uker siden var levert av Sarepta bakeri i Aurland.

Tennene som har blitt funnet har blitt sjekket av tannleger, som kan slå fast at det er snakk om helt ekte tenner fra mennesker.

- Det er første gang jeg hører om funn av mennesketenner i matvarer, sier Trine Hellan, distriktssjef for Mattilsynet i Indre Sogn til Sogn Avis.

Hun var ikke kjent med tannfunnet fra 2010, og sier hun heller ikke er kjent med at Mattilsynet tidligere har funnet mennesketenner i matvarer.

- Jeg vet ikke om det er norsk eller importert korn, og det spiller for så vidt ingen rolle heller. Det skal uansett ikke følge med slike fremmedlegemer. Det skal være rutiner som fanger opp slikt før det havner der, sier hun.