Ikke bedre tilbud

F14-11-096.eps

Et år etter siste stortingsvalg mener velgerne at regjeringen ikke lykkes med å styrke det offentlige velferdstilbudet. Det viser en undersøkelse som Respons analyse har gjennomført på oppdrag for Akademikerne.

Undersøkelsen viser at regjeringen hverken har lykkes med å utvikle tjenestetilbudet, styrket samarbeidet med næringslivet eller forbedret offentlige innkjøp.

- Jeg er glad for at befolkningen er like utålmodige etter å se forbedringer som meg. Fremover må regjeringen ha mer fokus på å gjennomføre enn på å planlegge. Vi trenger mer samarbeid på tvers av departementene, og et tydeligere skille mellom hva som er politikernes oppgaver og hva som er forvaltningens ansvar, sier leder Knut Aarbakke i Akademikerne.

Undersøkelsen viser at regjeringen har lyktes dårligst med å forbedre offentlige innkjøp. Stat og kommune kjøper årlig inn varer og tjenester for over 400 milliarder kroner, og undersøkelser viser at det er mulig å spare inn 10 - 15 prosent av dette.

- Akademikerne har kommet med en rekke forslag til hvordan innkjøpsfunksjonen i offentlig sektor kan styrkes. Jeg forventer at regjeringen nå griper fatt i dette, sier Aarbakke.