På nett

Verdens gallerier

Google Art Project

Over 45 000 kunstverk fra 261 av verdens største samlinger med over 8 000 kunstnere representert er samlet i Google Art Project. Prosjektet ble lansert i 2011 i samarbeid med 17 internasjonale museer, blant andre Tate Gallery i London, Metropolitan Museum of Art i New York City og Uffizi-galleriene i Firenze. Flere og flere museer og gallerier har kommet til etter hvert.

Bildene er laget høyoppløselig, slik at en kan forstørre bildene og se de minste detaljene helt ned til penselstrøkene, og de blir presentert som billedserier som glir sakte over skjermen, slik at det nesten er som å gå gjennom selve museet. Museene har selv valgt hvor mange bilder og hvilken tilleggsinformasjon de vil legge ut, så dette varierer. Noen museer har inkludert både lyd- og videoinformasjon i forbindelse med spesielle utstillinger, og bildene kan også ha lenker til Google Scolar, You Tube og ha eksterne lenker for videre utforsking. En kan søke på samlinger, kunstneren eller selve bildet, og en kan lage sitt eget galleri som kan deles med andre.

Mottakelsen av Google Art Project har stort sett vært god. I begynnelsen ble prosjektet kritisert for bare å inneholde de store mesterne i europeisk kunst, men etter hvert inneholder prosjektet kunstuttrykk fra de fleste kunstretninger og kontinenter.