Alf Christian Rossow

Så skal vi ikke mer få oppleve hans eminente fremføring på flygelet av «Georgia on my mind», vår yndlingsmelodi, med stadig nye og utsøkte akkorder.

Alf Christian døde 8. oktober 2013, 82 år gammel.

Han overtok tidlig sine foreldres tannlegepraksis på Sagene i Oslo og utvidet den med flere tannleger der han samvittighetsfullt tok seg av sine pasienter i mer enn 50 år. I over 40 år deltok han i undervisningen ved Universitetet i Oslo, i tannlegeriets tekniske kunster, og mange av dagens dels tilårskomne kolleger har ham å takke for sine ferdigheter. Både i studentmiljøet og yrkeslivet deltok han aktivt, og tok vare på tradisjonene med humor og sanger. Han ble adlet av studentene til både «Ridder» og «Kommandør» av Mastodontordenen for sin innsats for tannlegestudentene. Han har også mottatt Oslo Tannlegeforenings hederspris i sølv. Han var en naturlig deltaker i Oslo Tannlegeforenings Honnørklubb. Hans interesser spente over et stort register. Som en av Holmenkollen Rotary Klubbs chartermedlemmer, overtok han som nummer 7 presidentvervet. «Rossbu», hytta i Rondane, sto hans hjerte nær, og der han av respekt og takknemlighet også lot oppføre et kapell ved Puttenseter, finansiert av egne midler. Musikkanleggets kvalitet gjorde det naturlig å avslutte dagen med konsert i kapellet. Mange har latt sine barn døpe der, og flere bryllup er inngått. Tilstrømningen var tidvis så stor at kapasiteten på 50 plasser måtte utvides med ekstra stoler i midtgangen.

Vi fant vår «tenkestein» i «åi», badekulpen i fjellbekken, med utsikt til Galdhøpiggen og Glittertind, og utallige tanker om universet og tilværelsen ble der utvekslet, iblant også i taushet. Som vert lot han sansen for perfeksjonisme komme til uttrykk, glad som han var i å samle venner og familie rundt seg, det være seg til stort gilde, eller små sammenkomster, et berikende samvær.

En hedersmann er gått bort, og med ham: en epoke - som en kollega sa «han var en gild mann».

Som venn - den beste . Vi deler sorgen og savnet med familien.

Lillian Oulie
Per-Erik Johansen