Presisering

Det er mulig at jeg ikke har uttrykt meg tydelig nok i svaret til Simonsen.

Som jeg har presisert er spørsmålet om ulovlig subsidiering av voksenbehandlingen i den offentlige tannhelsetjenesten relevant, hvis det forekommer. DOTs virksomhet i den konkurranseutsatte delen av tannhelsemarkedet er omfattet av EØS-regelverket.

NTF forventer at alle aktører innenfor tannhelsefeltet, offentlige som private, følger norsk lov og norsk regelverk.

På det grunnlaget vil NTF ta problemstillingen opp i vår dialog med fylkestannlegene.

Fylkestannlegene må selv stå for kartlegging av forholdene rundt finansiering og prissetting i den konkurranseutsatte delen av virksomheten. Vi har ingen grunn til å anta annet enn at fylkestannlegene vil ta problemstillingen på alvor, og at de har en egen interesse i at virksomhetene opererer i samsvar med regelverket og at prissetting av tjenester er riktig. Noe annet vil ikke minst ramme de prioriterte gruppene som DOT har et spesielt ansvar for.

Beløpsgrensen for bagatellmessig støtte ble med virkning fra 1. januar 2007 endret fra 100 000 til 200 000 euro. Dette følger av § 2 i forskrift om unntak fra notifikasjonsplikt for offentlig støtte av 14. november 2008 nr. 1213. Det er helt riktig som Simonsen påpeker at denne beløpsgrensen gjelder for støtte gitt over en treårsperiode.

Jeg henviser for øvrig til Fornyings, administrasjons- og kirkedepartementets veileder i EØS-avtalens regler om offentlig støtte på departementets hjemmeside under fanen «Veiledninger og brosjyrer». Den gir en grundig gjennomgang av relevante problemstillinger og regelverk.

Camilla HansenSteinum