Tilbakeblikk

1912

Plan för skoltandklinik

Er titelen på en brochure som er utsendt av Sveriges Tandläkareförbunds Hygiensektion, hvis ordförande er den skandinaviske pioner paa tandhygienens omraade, Albin Lenhardtson, Stockholm.

Brochuren vil sikkert være av meget stor nytte for dem som skal oprette skoletandklinikker ogsaa i vort land. Hvis nogen har bruk for den i saadant øiemed, vil de utvilsomt kunne faa den ved henvendelse til hr. Lenhardtson.

Januar 1912, 3die hefte

1962

Åpning av videreutdannelsen ved Det odontologiske fakultet

For vel 10 år siden hadde vi den glede på denne plass å ønske Odontologisk Forskningsinstitutt velkommen. Lørdag den 13. januar d. å. opplevet vi en ny merkedag.

I en årrekke har man arbeidet med å bygge opp en organisert videreutdannelse for odontologiske kandidater. Behovet for en slik utdannelse har vært påtrengende, idet studietiden som kjent er meget kort og studiet må derfor legges mest mulig praktisk an. Plassforholdene ved Norges Tannlegehøgskole - nu Universitetets odontologiske fakultet - har i mange år vært meget kummerlige, for å uttrykke det mildt.

Imidlertid er odontologien i Norge nu heldigvis inne i en ekspansjonsperiode med nytt odontologisk institutt i Bergen som skal åpnes i år, planer om utvidelse av læreanstalten i Oslo med nybygg og øket antall studenter, og 5-årig studium.

Februar 1962, hefte 2

2002

Forverret tannhelse blant femåringene

Etter at Statens helsetilsyn har ferdigstilt årsmelding for tannhelsetjenesten i Norge for 1999 og 2000, heter det i en pressemelding at det har skjedd en gradvis forverring av småbarns tannhelse den senere tid. Tallene viser nå at fire av ti femåringer har hull i tennene, mens det i 1997 var tre av ti. Helsetilsynet ser med bekymring på den negative tannhelseutviklingen og understreker betydningen av at barn får tilførsel av fluor to ganger per dag. Tannhelsen hos eldre barn og ungdom, målt hos 12- og 18-åringene, viser en stabil utvikling, og til dels bedring over tid.

Januar 2002, nr. 1