Obligatorisk - og elektronisk

NTF satser stort på e-læring, etter at det er vedtatt obligatorisk etterutdanning for foreningens medlemmer. De første kursene er under utvikling, og vil mest sannsynlig bli tilbudt fra og med februar 2013.

Rådgiver for e-læring, Øyvind Huseby (t.v.) har tatt i bruk NTFs nye studio. Foto: Kristin Aksnes.

NTF ansatte Øyvind Huseby som rådgiver for e-læring i sommer. Etter at han startet opp er det valgt en leverandør av e-læring, som heter Lumesse.

- Lumesse er en totalleverandør av e-læring, forteller Huseby. Det betyr at de leverer forfatterverktøy, Learning Management System (LMS), bistand og produksjon. Deres verktøy er utviklet og brukt av Forsvaret, Statoil, Lufthansa, British Airways, Ramboll, Legeforeningen, Aker Solutions pluss mange flere. De holder til i Oslo og har lang erfaring. Legeforeningen er i samme situasjon som NTF når det gjelder e-læring, og det er mulig vi vil samarbeide på dette området i fremtiden. Det letter et eventuelt samarbeid at vi arbeider på samme plattform.

Strålevern først

- Hvor langt er dere kommet i planleggingen og produksjonen av kurs for NTFs medlemmer?

- Det første e-læringskurset som utvikles er et kurs i strålevern. Oppdatering på dette feltet er obligatorisk for tannleger, og snart får de det årlige kurset de trenger enkelt og greit via NTFs nettsted. Det er bare å logge seg på og betale over nettet. Prisen er ikke bestemt ennå. Men det antydes noe under tusenlappen. Kurset vil kreve at det settes av sted mellom en og to timer, og målet er at kurstilbudet vil være der fra februar 2013.

Faglige ansvarlige for kursinnholdet er fysikeren Gerald Ruiner Torgersen ved Oslofakultetet og spesialtannlege Grethe Blindheim ved Universitetet i Bergen. I referansegruppen har vi Caroline Hol og Linda Arvidsson, i tillegg til NTFs fagsjef Aril Jul Nilsen og utdanningssjef Øyvind Asmyhr.

Det neste vi har under utvikling er et kurs i personvern i samarbeid med myndighetene. Og vi er også i samtaler med interne kursgivere i NTF, om utvikling av nettbaserte kurs for dem, forklarer Huseby.

Hvor mange nettbaserte kurs NTF skal tilby i løpet av 2013 er foreløpig ikke klart, bare at det vil produseres fortløpende.

- Med tiden ser vi for oss flere kliniske kurs, som vi vet mange tannleger ønsker seg.

Eget studio

Øyvind Huseby viser frem studioet som er etablert i 10. etasje i NTFs nye lokaler i Vika i Oslo. Her har man alt man trenger av kamera-, lyd- og lysutstyr.

- Her ligger alt til rette for å produsere video av god kvalitet. Og jeg vet om og har vært i kontakt med flere som er interessert i å komme hit og produsere læringsvideoer som vil komme NTFs medlemmer til nytte, forteller Huseby, som ser frem til å tilby de første kursene til NTFs medlemmer om ikke lenge.

Ellen BeateDyvi