Utrolig glad

Byåsen tannklinikk fikk 18 søkere til en ledig stilling som tannlege før sommeren. - Jeg er utrolig glad for at jeg fikk jobben, sier tannlege Silje Gjølme Thorvaldsen (27) som var ferdig med sin master i odontologi i vår.

Tannlege Silje Gjølme Thorvaldsen fikk jobb i hjembyen Trondheim og er glad for det.

Vi møter henne sammen med klinikksjef Tor Olav Sølberg på hennes nye kontor i et lyst og luftig hjørne av bygget, hvor hun allerede har funnet seg godt til rette etter et par ukers arbeid.

Byåsen tannklinikk i Trondheim er en stor offentlig tannklinikk med til sammen sju tannleger.

- Jeg er veldig godt fornøyd med våre siste ansettelser, inkludert Thorvaldsen, som begynte den 6. august i år, sier klinikksjef Tor Olav Sølberg ved Byåsen tannklinikk.

Den nytilsatte tannlegen har fått en myk start på jobben, med romslighet i timeboken den første tiden. Klinikksjefen, som er faglig ansvarlig, passer på at oppfølgingsplanen for nytilsatte blir fulgt.

De to første ukene har Thorvaldsen utført blant annet ekstraksjoner, rotfyllinger og konserverende behandling.

- Det er kjekt med variasjon. I en offentlig klinikk jobber jeg med alt fra barn til eldre og syke, i tillegg til voksne betalende pasienter. Dette medfører en stor faglig bredde, understreker hun.

- Her kan du bruke alt du har lært, på folk fra null til hundre år, tilføyer klinikksjefen.

Tannlege Silje Gjølme Thorvaldsen undersøker klinikksjef Tor Olav Sølberg.

I tillegg til faglig god oppfølging, lover klinikksjefen å passe på at arbeidspresset ikke blir for stort, for å unngå at hun blir utbrent.

Faglig variert jobbing, i en relativt stor tannklinikk i Trondheim, var det viktigste for henne da hun søkte jobb ved Byåsen tannklinikk. Hun kommer fra Trondheim, og er glad for å kunne være tilbake i hjembyen, etter studier ved Universitetet i Bergen.

- Ved Byåsen tannklinikk er det er stort faglig miljø hvor jeg har mange andre tannleger å rådføre meg med, sier hun. Det er ekstra viktig i overgangsfasen fra å være student til å jobbe fast som tannlege.

Det sosiale ved å være så mange sammen er også et stort pluss for henne, som er vant til å ha 40 andre fra kullet rundt seg.

- Jeg tror ikke noen av studentene jeg gikk sammen med var redde for ikke å få jobb. Men studentene, som ønsket seg til byer med stort press på jobbmarkedet, forsto nok at de kanskje må arbeide noen år på et mindre sted, før de får drømmejobben.

Mange tannleger søker seg til byene, også fordi det er lettere for deres partner å få jobb der.

Klinikksjef Tor Olav Sølberg er fornøyd med stabiliteten blant tannlegene i Byåsen tannklinikk i Trondheim.

Stabilt

Klinikksjef Tor Olav Sølberg er også hovedtillitsvalgt i Sør-Trøndelag Tannlegeforening. Han har vært klinikksjef ved Byåsen tannklinikk siden starten i 2002. Da ble flere små klinikker samlet til én stor. Det ga stabilitet.

-Stabilitet er faglig positivt, samtidig som det er lønnsomt.

- Forskning har vist at det koster rundt en halv million kroner å skifte en erfaren tannlege med en nyutdannet, sier Sølberg. Dette er penger som går til alt fra utlysning av stilling til faglig oppfølging i jobben.

Etter en times prat, er det tid for å ta imot nye pasienter.

Silje Gjølme Thorvaldsen ser lyst på fremtiden ved Byåsen tannklinikk, der Tor Olav Sølberg og de andre ansatte har tatt godt imot henne.

Tekst og foto:
HaraldVingelsggard