Flere vil bli leger

Ill: Yay Micro.

Hele 23 prosent flere ønsker å bli leger ved Universitetet i Bergen (UiB) i år enn i fjor. Realfag går også betydelig frem, mens HF og Psykologi samlet har en tilbakegang. Dette melder På Høyden, nettavis for Universitetet i Bergen.

UiB har i år 8 676 primærsøkere til 3 854 studieplasser. Det er det høyeste antallet primærsøkere til universitetet noensinne, viser tall fra Samordna opptak.

Økningen i primærsøkere til medisinstudiet er på 23 prosent. Det betyr at det er fem søkere per studieplass på medisin i Bergen til høsten.

- Jeg er veldig glad for gode søkertall, spesielt til medisinstudiet. Da får vi de flinkeste blant norsk ungdom og det er en stor ære, sier dekana Nina Langeland ved Det medisinsk-odontologiske fakultet. Med en nedgang på 17 prosent i søkningen til tannpleierstudiet, øker primærsøkningen til fakultetet med 13 prosent totalt.

For tredje år på rad øker søkertallene også til realfagene, i år med 10 prosent. Siden 2008 har det vært en økning på cirka 40 prosent, og det gleder viserektor for utdanning Kuvvet Atakan.