Minneord

Etter over 40 års virke som kjeveortoped i Haugesund gikk tannlege dr. odont. Reidar Kr. Sivertsen bort den 12. januar 2011, 84 år gammel.

Reidar Sivertsen ble født på Dyrøy, en øykommune i Midt-Troms med aktivt fiske og jordbruk. Gymnas tok han i Tromsø, og han beholdt gjennom hele livet gode venner fra denne tiden. Kort etter krigen begynte han på Tannlegehøyskolen i Oslo og med praksisopplæring i Stockholm og Malmø.

Reidar Sivertsen begynte som tannlege i Sørreisa. Etter militærtjenesten hadde han så praksis i Sandnes og Samnanger frem til han startet egen allmennpraksis i Haugesund i 1957.

Etter år med pendling og to år bosatt i Bergen ble han spesialist i kjeveortopedi i 1967. Etter dette kom familien tilbake til Haugesund og bygget seg nytt hus som også rommet hans kjeveortopediske praksis - den første i byen. I sin lange praksis har han korrigert tennene til en hel generasjon av barn og unge på Haugalandet og Sunnhordaland. Mange vil derfor ha minner fra tannlegekontoret i Ølengaten.

Tannlegeyrket passet godt for Reidar Sivertsen. Han hadde spesielle evner for yrkets kombinasjon av fint håndverk og teori og utviste stor nøyaktighet og utholdenhet i alt praktisk arbeid.

Interessen for teori og vitenskap klarte han også å følge opp, til tross for travel praksis og den gang to tenåringsbarn. Han disputerte for doktorgraden i odontologi med «Sanneruds behandlingsrutine, en longitudinell undersøkelse av Sanneruds kariesterapi i melketannsettet» ved Universitetet i Bergen i 1979. Han var sensor i flere fag, endodonti, kariologi og generell diagnostikk ved Det odontologiske fakultet i Bergen gjennom en årrekke.

Hans kjeveortopediske praksis lever videre og driver i dag av hans sønn Sigurd Sivertsen som overtok i 1993. Frem til en alder av vel 80 år hjalp Reidar Sivertsen til i praksisen, spesielt med tannteknisk arbeid.

Reidar Sivertsen var likefrem og ærlig. Han var samfunnsengasjert og oppriktig interessert i sine medmennesker. Viktigst for ham var likevel familien og han nøt å ha sine barnebarn rundt seg. Gjennom hele livet gledet han seg overå kunne utnytte naturressursene ved fiske, bærplukking og hagebruk og dette ble en samlende interessse for hele familien. Han var aktivt med i Haugesund Rotary klubb og var president i klubben i 1982 - 83.

Før sin død var det takknemlighet for et godt og rikt liv han uttrykte sterkest. Til tross for siste års sykdom hadde han overskudd til å ha omtanke for alle dem som var rundt ham. Savnet og tomrommet etter ham er stort for familie og venner.

DagfinnLie