Svar til BTF-formann Truls Breyholtz

Det er hyggelig å konstatere at BTF-formannen er så fornøyd med sin egen innsats som tillitsvalgt. Det er også hyggelig at det er høy aktivitet i BTF med tilbud om mange gode faglige kurs, både med og uten politiske innslag. Det satses mye økonomisk på dette for tiden, i håp om å blåse litt liv i foreningen. Vi får bare håpe at det på sikt vil gi avkastning i form av mer engasjement fra medlemmene, og ikke bare i form av ekstra kilo rundt livet på de lokalt tillitsvalgte.

«Honest disagreement is often a good sign of progress» (Mahatma Ghandi)

Ikke-eksisterende konfliktnivå mellom styrerepresentantene fra de forskjellige gruppene, er behagelig, men sjelden uttrykk for et høyt engasjement. Politisk engasjement hvor en inntar et standpunkt og forsvarer det, har den ulempen at ikke alle alltid er enige. Videre stiller det krav til tillitsvalgte om å kunne skille sak og person for å få til en fruktbar debatt. Dette har man ikke de beste tradisjoner for i BTF.

Det man imidlertid har tradisjoner for i BTF, er å holde på det gamle og å motsette seg enhver endring.

Det skyldes ikke minst at et stort antall eksformenn ikke avslutter sitt aktive virke når de går av som formenn, men fortsetter i andre tillitsverv.

To tidligere formenn sitter nå i BTF-styret og leder an i å føre organiseringen av privat sektor tilbake til sånn det var før. Jeg tillater meg å stille spørsmål ved om dette er veien å gå.

Jeg er uansett veldig glad for at sittende BTF-styre har store ambisjoner om fagpolitisk engasjement og vilje til å utøve innflytelse sentralt. Men samme hvor flink man er til å spille inn saker sentralt, er man helt avhengig av å ha et hovedstyre som makter å omsette innspillene til klare standpunkt, for så å forsvare disse standpunktene utad. Det er det som kalles politisk ledelse, og det mener jeg at NTF ikke har i dag.

KariOdland