Høringssaker på vei!

Oppfordring til lokal- og spesialistforeningene om å avholde medlemsmøter

På representantskapet 2009 ble det tatt initiativ til å nedsette to arbeidsgrupper. Den ene gruppen fikk i oppdrag å utrede ressursbruk og omfang ved innføring av obligatorisk etterutdanning, og også utarbeide en rapport med konkrete forslag som skal legges frem for representantskapet i november 2011. Den andre gruppen skulle gjennomgå NTFs etiske regler for tannleger og utarbeide et forslag til revidert regelverk som også skal fremlegges for neste representantskap.

Hovedstyret har fulgt opp initiativet fra representantskapet og arbeidsgruppene er i gang med sitt arbeid. Før rapport og forslag vedr. etterutdanning og revidert etisk regelverk blir oversendt representantskapet vil disse bli sendt ut på høring til NTFs lokal- og spesialistforeninger. Dette skjer i første uke av april. Høringsfristen vil mest sannsynlig bli rett før 17. mai.

For at forslagene vedr. etterutdanning og etisk regelverk skal være best mulig forankret hos NTFs medlemmer oppfordrer arbeidsgruppene alle lokal- og spesialistforeningene – før høringsuttalelse avgis – til å invitere til medlemsmøter der de to høringssakene kan diskuteres. På Forum for tillitsvalgte som avholdes 31. mars–1. april vil begge sakene bli presentert slik at lederne har fått et godt grunnlag for videre diskusjoner med medlemmene og de lokale tillitsvalgte.

Det er viktig med debatt om disse forslagene!