PÅ NETT

Fem uunnværlige reiseapplikasjoner

Reiseapplikasjoner til smarttelefoner blir raskt like populære som tradisjonelle guidebøker. Ikke så rart, siden de ikke veier noe og koster en brøkdel. Her er et utvalg av de aller beste:

1. Lonely Planet. Det engelske forlaget har applikasjoner til alle typer mobiltelefoner. Det er et stort utvalg blant reisemålene, noen er gratis, mens noen koster litt.

2. Wallpaper Magazines storbyguider. God for å søke etter restauranter og hoteller. Den gir også et overblikk over hva du må få med deg i en storby, alt etter hvor lang tid du har. Koster under femtilappen.

3. Michelin. Hvis du liker å spise godt er denne et funn. Anbefalinger og anmeldelser av nesten 28 000 europeiske restauranter. Under femtilappen for lokale guider, en drøy hundrelapp for hele Europa. Kun på apple.com foreløpig.

4. Smart Maps. Gjør det lett å finne restauranter, banker, barer, kafeer og transportmuligheter i et enormt utvalg storbyer. Noen få kroner per storby. Kun hos Apple foreløpig.

5. Tripit. Mobilversjonen av nettstedet holder styr på all reiseplanlegging. Den viser og oppdaterer alt av datoer, bookingnumre, flightnumre og -tider. Gratis i mer enn god nok versjon for feriebruk. Hvis en reiser mye og trenger flere funksjoner, finnes det en betalingsversjon også. Kan hentes på tripit.com.

Og skal du til New York, er NY Times The Scoop uunnværlig. Den er laget av New York Times, og har insidetips til alt av restauranter, hoteller, shopping og all tenkelig underholdning. Den er gratis, og kan lastes ned hos apple.com.