PÅ NETT

Helsenorge.no

Den nasjonale helseportalen helsenorge.no ble lansert i midten av juni. Den skal være en storsatsing og en samlet inngangsport til helsetjenester på nett, og gjøre alle i bedre stand til å ta vare på egen helse.

- Vi har nå et verktøy som gir faglig kvalitetssikret helseinformasjon. Det betyr at den norske befolkningen ikke lenger er avhengig av tabloide aviser som forteller dem om hva som er sunn mat, hva som er farlig og hvordan man kan oppnå bedre helse, sier helseminister Grete Strøm-Erichsen.

Helsenorge.no skal være til nytte for både helsepersonell og pasienter, og inneholder informasjon om helse, sykdom og behandling. Du finner ogsåhttp://helsenorge.no/ informasjon om dine rettigheter og en oversikt over de forskjellige helsetjenestene. For eksempel finnes det en oversikt over alle legevakter i landet, informasjon om hva du har rett til når det gjelder individuell plan, henvisning fra fastlege til spesialist. Du kan også bestille europeisk helsetrygdkort og finne og bytte fastlege og finne Pasient- og brukerorganisasjoner. Det finnes også stoff om helse, sunnhet og tannhelse.

Du logger deg på helseportalen med MinID. Ulike funksjoner vil ha ulikt sikkerhetsnivå og ulike løsninger for pålogging, skriver Computerworld.