PÅ NETT

Pris til Minjournal for trygg nettkommunikasjon

Prisen for «Årets E-helsebegivenhet 2010» ble 10. november tildelt prosjektet Minjournal. Leder i Stortingets Helse- og omsorgskomité, Bent Høie overrakte prisen, som deles ut for første gang i år.

Pasientportalen Minjournal er et nettsted hvor pasienter trygt kan kommunisere med helsepersonell. Pasienter kan også treffe andre med samme diagnose i lukkede fora.

I tillegg tilgjengeliggjøres enkelte journalopplysninger for pasientene. Både pasienttilgang til epikriser og laboratorieresultater testes ut.

– Portalen er i bruk på noen avdelinger ved Oslo Universitetssykehus, og et par andre sykehus, forteller prosjektleder Sissel Jor til Sykepleien.

Juryen valgte mellom 29 nominerte prosjekter, og i begrunnelsen sier de:

«Minjournal viser at man fokuserer på pasientens behov og utvikler løsninger til det beste for pasienten. Det er epokegjørende at man utvikler en løsning som medfører økt tilgang på informasjon til pasienten. Videre viser dette at man evner å adoptere teknologiske løsninger innen helse på lik linje med økende bruk av teknologi i samfunnet innen andre industrier som bank. Minjournal demonstrerer en konkret bruk av teknologi innenfor området pasientinformasjon og er godt implementert.»

Kilde: Sykepleien