På NETT

Sommer, sol og bilder

Det er om sommeren vi har tid til å gjøre noe annet. Som for eksmpel å reise til fotball-VM i Sør-Afrika eller besøke familie verden rundt. Og for den som ikke har så mye tid til fotografering ellers, er muligheten der i sommerferien.

Hvis du vil dele bildene med mor og far underveis, samtidig som det sikrer en back-up av det hele, er Dropbox en velkommen gratisapplikasjon. Den anbefales fra flere hold, blant annet fra Tidendes datainteresserte og fra Jack Schofields dataspalte i The Guardian, for å nevne to.

Programmet er lite og raskt og installeres på de datamaskinene du bruker, i tillegg til på mobiltelefon. Alt som dras over og legges i Dropbox-ikonet på et sted, synkroniseres og er tilgjengelig fra de andre maskinene du har installert dem på. Du kan i tillegg logge deg inn fra andre maskiner, hvis du har bruk for det.

Du kan dele reisebrev og bilder ved å sende en lenke, og det er enkelt å begrense hvem som skal se hva. Samtidig er du sikret back-up hvis kameraet detter over bord eller blir stjålet.

Applikasjonen er kanskje vel så nyttig til manuskripter og du kan arbeide på manus og presentasjoner fra forskjellige maskiner uten å behøve å sende mail til deg selv, eller ha med minnepinne. Du vet også alltid hvilken versjon av et manuskript du har foran deg, siden rettelsene synkroniseres.

En er avhengig av en Internettforbindelse nå og da for å ha glede av programmet, men kan alltid arbeide uten å være pålogget. Oppdateringen skjer når det er nettilgang, og starter der den slapp sist.

Applikasjonen kommer med 2G gratis lagring, og kan sjekkes ut videre på www.getdropbox.com

Smittevern på nett

Den nye smittevernboken til Fokehelseinstituttet finnes nå som e-bok. Boken revideres fortløpende og er således den versjonen av smittevernboken som er mest oppdatert.

E-boken er delt i to. Den ene delen handler om ulike temaer innenfor smittevern, mens den andre delen handler om enkeltsykdommer. Les mer på fhi.no.

Kilde: Bladet Sykepleien