Prisportal og prisopplysningsforskrift

Helt i slutten av april inviterte Helse- og omsorgsdepartementet (HOD) og Barne-, likestillings- og inkluderingsdepartementet (BLD) til et møte i forbindelse med igangsetting av et todelt arbeid som omfatter endring av Forskrift om prisopplysning for tannlegetjenester og opprettelsen av en ny prisopplysningstjeneste for tannbehandling. De to oppgavene må ses i sammenheng, sa HOD i innkallingen til møtet som innleder regjeringens arbeid med oppgaver som ble signalisert i Stortingsmelding nr. 35 (2006–2007).

Tannlegeforeningen deltar i en arbeidsgruppe sammen med Tannpleierforeningen, Forbrukerrådet, Kommunenes sentralforbund og Helsedirektoratet, som skal utarbeide et beslutningsgrunnlag knyttet til organisatoriske, tekniske og kostnadsmessige forutsetninger for etablering av en elektronisk prisopplysningstjeneste for tannhelsetjenester. Gruppen skal innen 1. desember i år legge frem en overordnet kravspesifikasjon der det fremgår hvilke opplysninger prisportalen skal omfatte og foreslå hvordan den kan organiseres og driftes. Arbeidsgruppen skal koordinere sitt arbeid med arbeidet med revisjon av prisopplysningsforskriften som vil gå parallelt i de to nevnte departementene.

Tannlegeforeningen og de øvrige deltakerne i arbeidsgruppen som jobber med prisportalen er også invitert til å komme med innspill til departementenes arbeid med prisopplysningsforskriften. Innspillene skal gis innen 15. september.