Tilbakeblikk

1910

Kristiania skoletandklinik

Den kommunale skoletandklinik disponerer over en leilighed bestaaende af 5 værelser. Det første er et venteværelse, stort, rummelig – udstyret er selvfølgelig praktisk og enkelt – 2 store borde og en hel del lange skolebænker. Fra venteværelset kommer man ind paa det første kontor. Dette er kontor for bogførsel o.s.v. Det neste værelse er et kontor med en operationsstol og beregnet til at benyttes som undersøgelseskontor samt for lættere udtrækninger. Her er det ved den ene væg en stor skyllekumme ved hvilken barna kan staa og skylle munden efter udtrækningerne. Til denne kumme løber der fra vandledningen en stadig strøm af lunkent vand. Det næste og største værelse er et med 2 operationsstole udstyret plomberingskontor. Elektriske boremaskiner – spytfontainer. Koldt og varmt vand til vasken. Alt er praktisk indredet – lyst og venligt. (Fra bestyrer Caspar von Kroghs beskrivelse av klinikken.)

December 1910, 2det hefte

1960

Felles nordisk arbeidsmarked

Spørsmålet om felles nordisk arbeidsmarked for leger og tannleger er tatt opp av Nordisk råd, og ved rådets femte sesjon i Helsingfors i 1957 ble det vedtatt en rekommendasjon til regjeringene om å ta de nødvendige skritt i sakens anledning. Det ble overlatt til den svenske regjering å koordinere saken og ta det nødvendige initiativ. Samtidig ble besluttet nedsatt en internordisk komité med sakkyndige representanter fra hvert av de nordiske land.

Komiteen hadde sitt første forberedende møte i Stockholm 11. oktober 1960. De norske representantene var følgende: Byråsjef S. Bryhn-Ingebrigtsen, førstesekretær M. Christensen, tannlege K. Gard med tannlege A. Sollund som suppleant (sistnevnte deltok i møtet). Neste møte vil finne sted i København i slutten av mai 1961.

November 1960, hefte 9

2000

Ny journalist i Tidende

Ellen Beate Dyvi (36) er ansatt som journalist i NTFs Tidende fra 14. august. Hun er medieviter/cand.polit. fra Universitetet i Oslo og kommer fra stillingen som informasjonsrådgiver i Fiskeridepartementet. Der, og tidligere som informasjonsrådgiver i Norges Eksportråd, har hun hatt journalistoppgaver og redaktøransvar for flere papir- og nettbaserte publikasjoner.

September 2000, nr. 12

Tilbakeblikk er redigert av
ReidunStenvik