Norske tannleger drar til New York

I fjor reiste over 100 norske tannleger og tannpleiere til Greater New York Dental Meeting (GNYDM). Fagprogrammet er det som trekker nordmenn over dammen i månedsskiftet november-desember.

Kjell-Ivar Søreng og Liz Geiwald Gauperaa i CongressPartner arrangerer fellesreise for norske tannleger til GNYDM.

Møtet finner sted ved Jacob Javits Convention Center, også kalt «The Crystal Palace», sentralt i New York City, fra 26. november til 1. desember. Det som trekker nordmenn til USA er den store bredden i fagprogrammet og muligheten til å bli oppdatert på det siste innen odontologi i USA, mener Britt Hestenes ved handelsavdelingen til den amerikanske ambassaden i Oslo, som tilrettelegger for de norske deltakerne ved GNYDM.

– I tillegg skal utstillingen og messetilbudet være godt, sier Hestenes, men legger for ordens skyld til at det ikke er noe hun kan bedømme, ettersom hun ikke er tannlege selv.

Hestenes har tilrettelagt for norske deltakere ved GNYDM tre ganger tidligere, og tilbyr et opplegg for den norske delegasjonen i år også. Det som blant annet har interessert deltakerne tidligere er besøk ved amerikanske dentalsykehus.

– Flere av deltakerne viser interesse for nyheter innen estetisk tannbehandling, samtidig som de gir uttrykk for at en del av det er vel amerikansk sammenlignet med norske forhold, forteller Hestenes.

Fellesreise

Nå har også det norske firmaet CongressPartner satset på New York-kongressen. I år arrangerer de tur for norske tannleger for første gang, og per 24. august var det cirka 30 norske tannleger som hadde meldt seg på og kjøpt reisen gjennom dem.

– Vi tilbyr et opplegg der vi bestiller flyreise og hotell, ordner med registrering til kongressen og sørger for utlevering av kongressmateriellet. Dette vet vi av lang erfaring med legekongresser at deltakerne setter pris på. Det er ingen grunn til å anta at tannleger og leger er ulike på dette punktet, sier Kjell-Ivar Søreng og Liz Geiwald Gauperaa i CongressPartner, som sier at de er tilgjengelige for de norske deltakerne ved GNYDM 24 timer i døgnet, hvis det skulle være noe underveis, det være seg busser som ikke kommer som bestilt, eller restaurantbord som ikke svarer til bestillingen. Eller hva det måtte være. En norsk reiseleder er med fra ende til annen.

– CongressPartner har lang erfaring med legekongresser og er etter hvert godt i gang med å lage fellesreiser til ulike tannlegekongresser. Vi hadde blant annet et opplegg for norske tannleger som reiste til FDI i Brasil i år, og vi tar sikte på å gjøre det samme for FDI i Mexico neste år, forteller Søreng.

Les mer om GNYDM på www.gnydm.com

Britt Hestenes nås på e-postadressen: britt.hestenes@trade.gov og telefonnummer 21 30 85 12

Mer informasjon om CongressPartner på www.congresspartner.no eller www.tannlegekongresser.no

Tekst og foto:
Ellen BeateDyvi