Gerd Marit Brandt ble hyllet

Foto: Ellen Beate Dyvi.

Den 30. juni gikk Gerd Marit Brandt (til venstre i bildet) over i pensjonistenes rekker, etter å ha vært daglig leder for Norsk Tannvern siden 1994. Brandt ble grundig hyllet av sine mange gjester ved en mottakelse i Norsk Tannverns lokaler den 14. juni, i form av rosende ord og gaver fra alle hold. Ingen nevnt ingen glemt.

Gjennomgangstemaet i talene var engasjement, kreativitet og godt humør pluss evne til å finne gode samarbeidspartnere, samt tålmodighet i arbeidet med oppbyggingen av en solid organisasjon. Stikkordet er folkehelsearbeid.

I 2001 ble Gerd Marit Brandt, som den første tannpleier, tildelt Karl Evangs pris for sitt sterke engasjement og folkelige tilnærming når det gjelder tannhelse. Allerede før dette hadde hun mottatt Tannlegeforeningens hederstegn i sølv.

Av konkrete prosjekter var det mange som nevnte at Brandt har lagt ned mye arbeid i å gjøre vann til en populær tørstedrikk, ikke minst blant skoleungdom. Mange vil også forbinde henne med helsefiguren Bronto, som har vært med i barne-TV og pausesnutter i NRK, og som har vært dukketeater- og tegneseriefigur i tillegg til kosedyr, og som hun utviklet sammen med Bente Roestad.