Tidende på nett på nytt

Fra og med denne utgaven av Tidende, nr. 1 2010 er vi på nettet på en ny måte. Mulighet til å kommentere publisert stoff, egne Tidende-nettnyheter og bannerannonser er det mest synlige av det nye. Samtidig er det papirversjonen av Tidende som fortsatt er vår basis, og også basis for nettversjonen.

Dette er Tidendes nye ansikt på nettet.

Under det nye som synes på nettet, ligger det en ny teknisk plattform. Dessuten kommer vi med en egen tilpasset nettversjon av Tidende for håndholdte enheter. Samtidig vil vi fra nå av ha muligheten til å komme med nyheter når vi vil, fremfor å måtte vente til neste utgivelse av papirversjonen av Tidende. Og nå kan vi også tilby våre produktannonsører velkommen med bannerannonser, for første gang.

Det er også på tide å åpne for at leserne kan melde tilbake på nettet, på det de leser i Tidende, og diskutere seg imellom – og med redaksjonen. Selv Nordens minste tannlegetidskriftredaksjon må ta seg tid til dette.

Vi vil at de som kommenterer Tidende på nettet skal gjøre det under fullt navn. Det er ingen tungtveiende gode grunner til noe annet, i et vitenskapelig tidsskrift for et relativt lite fagmiljø.

Vi vil fortsatt ha kommentarer og debatt i Tidendes spalter i papirversjonen. For å få tatt opp nye temaer må man til papirversjonen. Og for at redaksjonen skal sende innleggene til rette vedkommende og riktig adresse for å gjøre oppmerksom på debattinnlegget og invitere til tilsvar, er papirversjonen fortsatt den eneste veien å gå.

Papirversjonen vil uomtvistelig være Tidendes basis, og Tidende vil fortsatt komme i postkassen 15 ganger i året. Vi er fortsatt bare én liten redaksjon, som må prioritere strengt. Vi vil bruke ressursene hovedsakelig på papirversjonen. Det nye er at vi åpner for noen nye muligheter, med basis i denne. Nettversjonen av Tidende er kort fortalt papirversjonen av Tidende i fulltekst, pluss kommentarer til det publiserte stoffet fra leserne, pluss nettnyheter, pluss bannerannonser.

I tillegg finner man, som alltid før, informasjon om frister og utgivelser, annonsepriser, nyttige lenker og annet som det er naturlig å ha på nettet. Mye er som før, med andre ord – i ny og nydelig design, synes vi selv. Vi er spent på hva leserne synes, selvfølgelig, og hører gjerne fra dere. Gå inn og se på www.tannlegetidende.no

Ellen BeateDyvi