Tilbakeblikk

1909

Fest

Tandlægeforeningens 25-aars jubilæum 15de og 16de oktober afsluttedes med festmiddag.

Klokken henimod otte samledes en talrig skare kolleger i Industriforeningens lokaler i 3die etage, hvor et smagfuldt dekoreret bord i den straalende festsal indbydende vinkede til kulinariske nydelser – en ærlig fortjent belønning for de anstrængende arbeidsdage.

Med formanden, Smith Housken, og hr. medicinaldirektør Holmboe i spidsen, efterfulgt af den øvrige bestyrelse førende de indbudne herrer tandlæge H. Clason, Stockholm, prof. Harbitz, Amundsen, Skøyen, Sig. Andersen, Wang-Norderud og Hatlehoel – indtog forsamlingen sine pladse, og gjesternes gode humør vidnede om deres tlfredshed med den lovende Menu.

November 1909, 1ste hefte

1959

Norges Tannlegehøgskole eget fakultet

1. september 1959 opphørte Norges Tannlegehøgskole å eksistere som eget selvstendig institutt, idet tannlegestudiet fra samme tid ble innlemmet som et eget fakultet ved Universitetet i Oslo. Begivenheten ble markert ved en høytidelighet på Tannlegehøgskolen dagen før, hvor det var møtt frem representanter for skolen og Universitetet.

Rektor ved Norges Tannlegehøgskole, professor Sophus Lossius, ga en kort orientering om høgskolens tilblivelse og utvikling, og rektor ved Oslo Universitet, professor Johan T. Ruud, avsluttet med en hilsningstale.

Oktober 1959, hefte 8

1999

Bivirkningsgruppen

Siden Bivirkningsgruppen begynte sitt arbeid i Bergen i 1993, er nesten 1000 bivirkningsrapporter registrert. I begynnelsen dreide omkring 90 prosent av rapportene seg om amalgam, men dette er nå sunket til 50 – 60 prosent, og tannfargede fyllingsmaterialer er i økende grad kommet i søkelyset. I dag dreier omkring 30 prosent av rapportene seg om slike materialer, opplyser Nils Roar Gjerdet til Tidende. Gjerdet gikk i sommer av som leder for gruppen og som ny leder er tilsatt Lars Björkman, som er tannlege og har doktoravhandling i miljømedisin.

September 1999, nr. 12