Kandidater til Karl Evang-prisen 2008

Karl Evang-prisen ble opprettet som en honnør til den tidligere helsedirektøren for hans sosialmedisinske pionérinnsats. Målet med prien er å stimulere interessen og arbeidet for folkehelsen og sosiale forhold av betydning for denne.

Karl Evang-prisen 2008 skal gå til en person eller organisasjon som har gjort en særlig innsats for å fremme enten folkehelsa og sosiale forhold med betydning for denne, eller rettsikkerhet og trygghet i helse- og sosialtjenesten eller opplysningsarbeid og medvirkning i samfunnsdebatten om viktige helse- og sosialpolitiske spørsmål. Det er ingen forutsetning av vedkommende person eller organisasjon er knyttet til helse- og sosialtjenesten. Det blir lagt vekt på at innsatsen er aktuell, men innsats over tid vil også bli vurdert.

Prisen er på 50 000 kroner.

Prisen blir delt ut i sammenheng med Helsetilsynets årlige Karl Evang-seminar den 14. oktober. Seminaret og prisutdelingen finner sted i Oslo kongressenter på Youngstorget og er åpen for alle. Program for seminaret, blir annonsert senere på adressen www.helsetilsynes.no

Skriftlig søknad kan sendes av kandidaten selv eller andre personer og organisasjoner til: Statens Helsetilsyn, Avd. II, Postboks 8128 Dep., 0032 Oslo.

Frist for innsending av søknad er 20. august 2008.