Handbook for Dental Nurses

Nyttig bok for tannhelsesekretærerJane Bonehill, Clare Roberts and Diane Wincott:

Boken er skrevet av tre kvinner med lang yrkeserfaring og den er lettlest i godt engelsk språk. Målgruppen er nyutdannede tannhelseseketærer, de som ønsker seg tilbake til yrkeslivet etter langt fravær og lærere og sensorer.

Boken er delt opp i 20 kapitler, er rikt utstyrt med pedagogisk gode illustrasjoner og den beskriver de fleste arbeidsområdene for tannhelsesekretærer. Den tar også opp muligheter for etterutdannelse og viktigheten av å holde seg orientert i yrket. Det er lagt vekt på personlig utvikling, og forfatterne minner om at man må ta vare på egen helse.

Bokens formål er å gi tannhelsesekretærene oversikt over de enkelte arbeidsområdene. Den er lett å finne fram i, og er en praktisk referansehåndbok som er lett å forstå. Den gir tips til hvordan tannhelsesekretærer kan holde en høy standard i tannlegepraksis. Videre redegjør den for autorisasjonsreglene og konsekvenser av eventuell feil praksis. Og den understreker fordelene ved å jobbe i team og beskriver alle prosedyrene, fra oppdekking ved vanlig behandling til de mer kompliserte håndgrepene i oral kirurgi.

Forfatterne understreker de risikofylte sider ved bruk av farlige stoffer i tannlegepraksis og gir gode råd om hvordan man kan beskytte seg. Det er også et greit kapittel om førstehjelpsprosedyrer og en oversikt over de vanlige dentalmaterialene og utstyret.

Boken anbefales. Den inneholder mange gode, praktiske råd for den daglige praksis. Den er et godt oppslagsverk i et hendig format– også for den erfarne. Den burde finnes i enhver tannlegepraksis.

GeorgiaSkoglund 

Oxford: Blackwell Munksgaard; 2007. ISBN 978-1-4051-2803-2