Dobbeltkompetanseutdanning utredet

En arbeidsgruppe har utredet et utdanningsprogram for dobbelkompetanse i odontologi for Kunnskapsdepartementet og Helse- og omsorgsdepartementet. Utdanningsprogrammet skal kombinere forskerutdanning og spesialistutdanning for tannleger i et parallelt løp. Arbeidsgruppens rapport er nå sendt på høring.

Bakgrunnen for utredningen er å finne i Stortingets behandling av St.meld. nr 35 (2006 – 2007) om framtidas tannhelsetjenester. Arbeidsgruppen leverte sin rapport til Kunnskapsdepartementet den 3. juli 2008.

Gruppen foreslår to alternative studieløp på 6 år (8 år for oral kirurgi). Videre forslår de at fagleder ved det kliniske fagområdet skal være hovedansvarlig for veiledningen og at det etableres en nasjonal opptakskomité som skal behandle både dimensjonering av og opptak til utdanningen. Det foreslås videre at kandidatene tilsettes i utdanningsstillinger og at det etableres en overgangsordning for tannleger med doktorgrad som per i dag er under spesialistutdanning.

Kunnskapsdepartementet sendte rapporten på høring den 9. juli 2008. Rapporten og høringsbrevet finnes på departementets nettsted.