Folk på landsmøtet

Jessica Karlsson, tanntekniker og tannhelsesekretær, Skien

– Jeg jobber som tekniker tre dager i uken, og som tannhelsesekretær de andre to dagene. Min tannlegesamboer og jeg besøker enten landsmøtet eller riksstämman i Sverige hvert år, fordi det gir godt utbytte, både faglig og sosialt. Landsmøtet her i Trondheim er intet unntak. Vi bruker dagene på foredrag og Nordental, og hygger oss ute om kveldene. Jeg kan ikke se annet enn at alt fungerer som det skal. Vi var tidlig ute med å bestille reise og hotellrom, og fikk det akkurat som vi ville.

Anja Birkeland og Linda Persson, studenter, Trondheim

– Vi er her på vikaroppdrag gjennom Adecco og hjelper til med registrering av landsmøtedeltakerne, garderobe og sånne ting. Det har vært litt kaos i garderoben, men det er vår egen skyld, fordi vi ikke laget et ordentlig system til å begynne med. Men nå har vi ordnet det.

– Utstillerne er kjempegreie, og vi får masse gratis tyggis, pastiller, kaffe og sjokolade. Det mest overraskende er at tannlegene ble så glade for å få en ryggsekk. Det hadde vi ikke trodd. Vi trodde de hadde masse penger og at de ikke brydde seg om noe så lite. Det var koselig å se.

Stian Lund, utstiller, Lilleborg AS, Oslo

– Det er første gangen jeg er på Nordental, men Lilleborg og Solidox har selvsagt vært her mange ganger. Vi har fått en flott plassering og føler at vi har fått godt betalt for å være hovedsponsor. Alt virker godt organisert, så langt jeg kan se.

– Tiden går med til å dele ut og informere om vår nye tannkrem. Jeg opplever det som veldig hyggelig å være her, og vi får enorm respons og gode innspill fra tannleger og tannpleiere som besøker standen. De har synspunkter på produktene våre, og det er nyttig for oss.

Thomas Kihlman, tannlege, Kolbotn

– I øyeblikket har jeg det veldig bra. Jeg har droppet foredragene, som jeg ellers prioriterer, og har nå brukt en hel dag på utstillingen. I år var ikke fagprogrammet så spennende, men til gjengjeld er Nordental mye bedre enn den pleier å være, synes jeg. Jeg er en typisk ’bargain-shopper’, og har derfor mye å hente på slike messer.

– For øvrig er jeg en nokså fast landsmøtedeltaker, men av og til blir det høstjakt i stedet. Jeg synes nok det er greiest når landsmøtet er i Oslo.

– Kamerataften kan forresten være et høydepunkt på landsmøtet, og har vært det. Men de siste årene har det vært litt dårlig arrangert. Jeg håper noen snart skjønner at vi vil ha det enkelt; med kullbord, mat og drikke. Når vi går på kamerataften vil vi ikke noe annet enn å møte gamle kjente og skravle, og vi trenger ikke underholdes på noen annen måte.

Siv Guttormsen og Kristin Iversen, tannhelsesekretærer, Alta

– Vi har det veldig trivelig på landsmøtet i Trondheim. Vi kom på onsdag og blir til søndag. Når vi først har tatt turen, blir vi selvsagt hele helgen. Vi er godt kjent i byen fra før begge to, ettersom begge har hatt familie boende her.

Siv Guttormsen har vært på flere landsmøter før, og beskriver årets fagprogram for tannhelsesekretærer som det beste noensinne. Kristin Iversen er på landsmøte for første gang, og slutter seg til at det har gitt godt faglig utbytte.

– Vi er rett og slett kjempefornøyde med både foredrag, utstilling og fest. Og nå gleder vi oss til DDE-konsert i kveld, som Jacobsen Dental har invitert til.

Tekst og foto:
Ellen BeateDyvi