Kari Storhaug utnevnt til Ridder av St. Olavs Orden

Avdelingsleder ved TAKO-senteret, tannlege Kari Storhaug, ble den 24. september 2007 utnevnt til Ridder av 1. klasse av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden for sin innsats for funksjonshemmedes tannhelse.

Dekorasjonen ble overrakt ved et arrangement på Lovisenberg Diakonale sykehus, som Takosenteret nå er en del av, og ble foretatt av kansellisjef Egil Vindorum assistert av kansellist Thomas Gram.

Den Kongelige Norske St. Olav Orden er en fortjenstorden som tildeles som «belønning for utmerkede fortjenester av fedrelandet og menneskeheten». Ordensrådet, som avgjør hvem som skal få ordenen, har i sin vurdering lagt vekt på hennes store og langvarige innsats for funksjonshemmede, spesielt med hensyn til tannhelse, så vel nasjonalt som internasjonalt. Vesentlig betydning er også tillagt hennes innsats for munnmotorisk trening og stimulering, av stor viktighet for vekst, ernæring, trivsel og sosial funksjon for en rekke funksjonshemmede.

Det er også lagt vekt på hennes innsats for menneskerettigheter for politisk undertrykte gjennom Amnesty International og i kampen mot apartheid i Sør-Afrika på høyt internasjonalt nivå. Hennes innsats på de ulike feltene ble for øvrig berømmet av de mange talerne i forbindelse med utnevnelsen. (Se for øvrig intervju i Tidende nr. 8, 2007.)