Forskningsdager ved Oslofakultetet

Stipendiatprisvinner Anne Marthe Jevnaker med professor Nils Roar Gjerdet til venstre og professor Anne Isine Bolstad til høyre. Foto: Henriette Kleivane.

Det odontologiske fakultet i Oslo arrangerte den 13. juni 2007 sin årlige forskningsdag i Geitmyrsveien 69, der fakultetets stipendiater var invitert til å presentere sine forskningsresultater. Deltakerne konkurrerte om en incitamentspris på 10 000 kroner. Prisen ble etablert i 2002 som ledd i intensjonen om å styrke fakultetets stilling som et forskningsfakultet av høy internasjonal standard. Hele 29 rapporter ble presentert. Arbeidene, som gjennomgående hadde høy kvalitet, tok utgangspunkt i både basale og kliniske problemstillinger; noen av dem kombinerte slike problemstillinger. Til å bedømme kvaliteten på arbeidene og presentasjonene var det oppnevnt en komité bestående av professorene Anne Isine Bolstad og Nils Roar Gjerdet, Bergen.

Stipendiat Anne Marthe Jevnaker vant forskningsprisen med rapporten «MicroRNA – small regulators with a big impact». Forfattere var Anne Marthe Jevnaker og Harald Osmundsen, Institutt for oral biologi. Osmundsen er Jevnakers veileder.

Noe senere, den 21. september, presenterte fakultetets studenter i 10. semester sine studentprosjekter. De konkurrerte om en pris på 5 000 kroner og 17 prosjekter ble presentert. Både studentene og deres veilere hadde nedlagt et stort arbeid i prosjektene. Vinner av denne konkurransen var Alexandra Miazina og Veronica Obregon-Whittle med presentasjonen «Promoting bone growth by endocrine factors and mechanostimulation». Deres veileder var Janne E. Reseland.

IngarOlsen 

Prodekan for forskning