Tandlægeskolen bryter med Dansk tandlægeforening

Tandlægeskolen i København har sagt opp samarbeidsavtalen om etterutdanning med Dansk Tandlægeforening (DTF). De ansatte ved skolen har fått beskjed om ikke å holde kurs i regi av DTF uten at det først er godkjent av skolens ledelse.

I følge det danske Tandlægebladet stiller utdanningssjefen i DTF, Ole Marker, seg undrende til avtaleoppsigelsen, og sier at de har hatt et godt samarbeid med begge de danske tannlegeskolene gjennom mange år.

Marker sier videre at foreningens etterutdanning vil fortsette med uforandret styrke, men at man nå må til utlenlandet og ut i praksis for å finne undervisere, i tillegg til tannlegeskolen i Århus.

Tandlægeskolen i København begrunner, i følge Tandlægebladet, oppsigelsen med at den vil ha økte inntekter fra den kunnskapen skolen besitter, og at den ønsker å bli ledende på etterutdanningsområdet.

Ole Marker i DTF mener dette betyr at danske tannleger må forberede seg på at etterutdanningskursene til Tandlægeskolen blir dyrere enn det som er vanlig gjennom DTF. Han sier også til Tandlægebladet at han ser det som en uheldig utvikling at Tandlægeskolen i København og Dansk Tandlægeforening er blitt konkurrenter innen etterutdanning av tannleger.

Tandlægeskolen i København har ikke kommentert saken overfor Tandlægebladet.