Erik Holst Lillevold

Tannlege Erik Holst Lillevold er død. Med ham er en markant og ruvende skikkelse innen odontologien gått bort. Hans liv og virke innen faget har vært omfattende. Han startet sin tannlegevirksomhet som tannlege i Oslo i 1949, samme år som han avla tannlegeeksamen. I hans lange karriere inngår kortere perioder som skoletannlege, militærtannlege og som klinisk lærer ved barneavdelingen på Norges Tannlegehøyskole. Hans vesentligste bidrag i utdannelsen av tannleger ligger imidlertid i hans 30-årige virke som instruktørtannlege ved Avdeling for periodonti ved Det odontologiske fakultet i Oslo. I en tid ledet han alle studenters første møte med pasienter ved «tidligklinikken», et tiltak som ble satt pris på av lærere ved alle avdelinger, og ikke minst av studentene. Erik Lillevolds smittende humør, respekt for medarbeidere og studenter og den roen og tryggheten som alltid fulgte ham, gjorde ham til en kjær og elsket lærer. For de fleste tannleger utdannet i Oslo mellom 1964 og 1994 var han en elsket venn og støtte i opplæringen og treningen i periodonti og han vil bli husket som «den kliniske læreren».

For alle oss som var hans kolleger og nære medarbeidere gjennom årene, vil han bli husket som den trygge, faste klippen som man alltid kunne stole på, og som gjorde dagen lettere for så vel studenter som lærere og pasienter. Hans faglige trygghet og vennlige vesen kunne stå som eksempel for mange.

Dessuten har han hatt tunge tillitsverv innen både Oslo Tannlegeselskap og i Den norske tannlegeforening. Også idretten har nytt godt av Lillevolds interesse og organisatoriske evner. Han har vært formann i svømmeavdelingen av Oslo IL, medlem av Norges svømmeforbunds arbeidsutvalg, formann i Norges svømmeforbunds svømmeutvalg og forbundsdommer i svømming. I tillegg har han vært president i Lions Club Oslo (Bygdøy) og hatt tillitsverv i Frimurerlogen og Odd Fellow.

Erik Holst Lillevold har Oslo Tannlegeselskaps hederstegn i sølv, Oslo Idrettslags jubileumsmedalje og Oslo Svømmekrets diplom.

Vi lyser fred over hans minne.

Medarbeidere og venner ved Avdeling for periodonti, Universitetet i Oslo