Eivind Karlsen fikk kongens fortjenstmedalje

Den 6. juni i år ble tidligere generalsekretær i Den norske tannlegeforening, Eivind Karlsen, overrakt kongens fortjenstmedalje i sølv, av NTFs president, Gunnar Lyngstad. Statuttene for medaljen sier at den kan tildeles for særlig fortjenestefullt arbeide gjennom lang tid i privat eller offentlig tjeneste, hvor innsatsen ligger betydelig over det normale og hvor vedkommende også har vist aktiv innsats innenfor eller utenfor sin arbeidsplass. Tjenestetidens varighet må i alminnelighet ikke være under 40 år.

Lyngstad sa at grunnlaget for tildelingen ligger i at Eivind Karlsen i hele sitt voksne liv har vært et samfunnsengasjert foreningsmenneske. Som student på Tannlegehøyskolen var han en aktiv studentpolitiker og blant annet leder av odontologisk studentutvalg. Karlsen ble ansatt i NTFs sekretariat i 1964, og gikk gradene, til han gikk av for aldersgrensen i 2001. I denne perioden var han en sentral person i NTF med en stor del av æren for den profesjonalitet som NTFs sekretariat etter hvert har opparbeidet. Eivind Karlsen har også vært en frontfigur i foreningens virksomhet utad, ikke minst i kontakten med politikere og i forhandlingssituasjoner. Han var også aktiv i akademikersamarbeidet, blant annet styremedlem i Akademikernes Fellesorganisasjon fra 1975 til 1983, og hadde en viktig rolle da Akademikerne ble dannet i 1997. Internasjonalt var Karlsen med i det nordiske samarbeidet, både med de nordiske tannlegforeningene og i FDI, og den europeiske grenen, ERO.

Etter at Karlsen gikk av for aldersgrensen i NTF har han vært aktiv i Rotary og i Norsk pensjonistforbunds helseutvalg. Han har fortsatt engasjement i NIOM, og sitter som leder for Nordic Dental Certification, NDC.