Praksisundersøkelsen 2006

I disse dager gjennomfører Tannlegeforeningen sammen med Seksjon for samfunnsodontologi ved Universitetet i Oslo en omfattende studie av den private tannlegepraksis. Formålet er å kartlegge hvordan den private praksis er organisert i ulike praksistyper og organisasjonsformer, og å beskrive arbeidsbelastning, arbeidsforhold, pasientmengde/pasientsammensetning og personellsammensetning hos privatpraktiserende tannleger. Det fins i dag svært lite kunnskap om den private tannlegepraksis. Slik kunnskap er viktig både for å kunne drive undervisning av studenter, og for at Tannlegeforeningen og myndigheter skal kunne utforme en kunnskapsbasert tannhelsepolitikk.

Datainnsamlingen gjøres i to trinn. I del I, som tannlegene nå har fått til utfylling, skal de ulike praksisformer kartlegges. I del II vil det bli innhentet mer detaljerte opplysninger om praksisen på bakgrunn av de opplysningene som tannlegene nå gir i denne del I. Undersøkelsen gjøres i to trinn for å lette utfyllingen av spørreskjemaet som kommer i del II. Vi vil der utforme et spørreskjema som er tilpasset den praksisform som den enkelte tannlege arbeider i. Del II av undersøkelsen vil bli sendt ut i løpet av september 2006.

Datainnsamlingen utføres av TNS Gallup. Undersøkelsen støttes økonomisk av Det odontologiske fakultetet i Oslo og Tannlegeforeningen.

Alle som har mottatt registreringsskjema oppmuntres til å svare, det vil være en god investering for deg og din forening.

Jostein I.Grytten 
DortheHolst 

Se for øvrig også omtale i «Presidenten har ordet». (Red.anm.)