Midt-Norgemøtet i Trondheim, 27.–29. april 2006:

Generalprøven er bestått

Midt-Norgemøtet er et sikkert vårtegn i trøndernes hovedstad. Denne gangen fant vel 500 tannleger og annet tannhelsepersonell veien til SAS Radisson Royal Garden, der de ble ønsket velkommen med håndplukket hestehov på hotellrommet. Slik tradisjonen er.

Det synes godt at det er tannlegene som inntar Royal Garden når det arrangeres Midt-Norgemøte.

Det ga rene landsmøtestemningen å ankomme møtestedet torsdag morgen, der utstillerne var møtt mannsterke opp, til boder og stands på rad og rekke, og i alle kriker og kroker, for å fallby sine varer til summende kursdeltakere som tråklet seg vei til konferansesalen. Det var ingen som entret dørene til Royal Garden som trengte å lure på hvilken yrkesgruppe som hadde stevne der. – Vi liker å breie oss litt, sa lederen for Sør-Trøndelag tannlegeforening, Anne Grethe Beck Andersen, før hun entret talerstolen presis klokken ni, og ønsket velkommen til århundrets generalprøve. Med det viste hun til neste års landsmøte, som hun håper skal bli den store motesaken i 2007, før hun ga ordet til en annen trønder; Tannlegeforeningens president, Gunnar Lyngstad. Han åpnet møtet med tannhelsepolitikk og mye annet substansielt stoff å tygge på for tannlegene.

«Hva ville du vært hvis du ikke var trønder?», spurte Andersen retorisk da hun fortalte en vits fra talerstolen torsdag morgen. «Skamfull», lød svaret fra personen i vitsen. Det er godt mulig det. Men selv om en annen ikke er skamfull, har verken trønderne eller ringreven Andersen noen grunn til å skamme seg over årets Midt-Norgemøte, verken hva angår faglig innhold, som kursnemndas Berit Øra får æren for, utstilling eller gjestfrihet. Det manglet ingenting så vidt vi kunne se, og vi hørte heller ingen klager fra noen av de vel 500 deltakerne. Det eneste måtte være at enkelte av de 58 utstillerne følte seg litt bortgjemt. Det blir nok bedre på landsmøtet i 2007, når hele arrangementet flyttes til Nidarøhallen. Hold av dagene 11. – 13. oktober. Generalprøven er bestått, med glans.

Tekst og foto:
Ellen BeateDyvi