For tidlig fødsel kan skyldes tannsykdom

Amerikanske forskere har sett at premature fødsler kan knyttes til tannsykdommer, noe som kan gi svar på hvorfor omkring en av ti kvinner i USA føder for tidlig, melder Mozon.no.

Gravide kvinner er i utgangspunktet mer utsatt for å få hovent og betent tannkjøtt på grunn av hormonelle endringer. Disse endringene er ofte midlertidige. Det er imidlertid viktig at gravide kvinner behandles for dette. Undersøkelser viser nemlig at kvinner som hadde moderate til alvorlige tannsykdommer under graviditeten, hadde økt risiko for å føde for tidlig. Selv når andre faktorer som rase, røykevaner og annen atferd ble tatt i betraktning.

– Selv om det må forskes mer, så indikerer funnene så langt at en av fem premature fødsler kan unngås ved å behandle tannsykdommer, sier Steven Offenbacher, professor ved University of North Carolina School of Dentistry og legger til at mange gravide vegrer seg for å ta røntgenbilder i frykt for barnets helse. Offenbacher sier at skadene som kan påføres en gravid kvinne med tannsykdom er mye mer alvorlige enn skadene som røntgen kan gi, og at behandlingen for tannsykdom ikke er skadelig for den gravide eller fosteret.